Därför lämnade Amanda Högvik Robinson: "Kollapsade"

Amanda Högvik i Robinson 2023.
Amanda Högvik väljer att lämna Robinson. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Det blev ett kort visit i Robinson för Amanda Högvik som valde att lämna äventyrsprogrammet. Nu berättar hon om anledningen bakom beslutet.

Robinson 2023 har tagit plats i tv-rutan och det är med stor dramatik. Säsongen har hittills bjudit tittarna på spännande tävlingar och interna intriger.

Deltagaren Amanda Högvik fick en svår start i programmet, då hon första dagen ramlade ihop och fördes med läkarbåt till sjukhuset.

Foto: TV4.

Efter vistelsen på sjukhuset fick Amanda åka tillbaka till lägret i Robinson för att fortsätta sin medverkan i programmet. 

"Jag kände mig så svag men valde att åka tillbaka in. Fick en liten pillerpåse samt antibiotika som jag skulle ta morgon och kväll", skrev hon på sin Instagram.

Amanda var sjuk innan hon klev in i Robinson

När kollapsen visades i programmet berättade Amanda på sin Instagram att hon varit sjuk till och från redan innan hon åkte till Langkawi, Malaysia och Robinson

"Efter första tävlingen började jag få extrem huvudvärk och smärta ner i nacken. Det tog inte lång tid innan jag kollapsade på stranden och började krampa och spy", skriver hon och fortsätter: 

"Jag hade varit sjuk till och från veckorna innan Robinson så kroppen låg redan på minuskontot". 

Läs mer: Därför känner du igen Amanda Högvik i Robinson – och relationen till Bianca Ingrosso

Efter ett dramatiskt ö-råd tvingades Amanda lämna Robinson, för att åka till Gränslandet (en sidoproduktion till Robinson).

Väljer att hoppa av tävlingen

På plats i Gränslandet fortsätter sjukdomen att sätta stopp för Amanda Högviks prestation i överlevnadsprogrammet. 

– Sedan jag blev sjuk så har jag väl känt mig ganska låg, jag känner hela tiden att jag ligger efter, att kroppen inte hänger med, säger Amanda. 

– Jag vill inte vinna på bekostnad av andras hälsa, så det är klart att jag är orolig och jag vill att hon ska återhämta sig, säger programkollegan Elin Ambrosiani

Amanda valde senare att kasta in handduken och avsluta sin medverkan i tävling på grund av hälsoskäl. 

– Jag märker att jag inte kan vara kvar liksom, så jag bestämmer mig för att någon får komma och hämta mig.