Kristin Kaspersen ersätts av manlig kollega i Let's Dance – här är anledningen

Kristin Kaspersen ersätts i Let's Dance – här är anledningen
Kristin Kaspersen tog över Petra Medes roll i årets Let's Dance. Nu ersätts hon också. - Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Strax innan årets säsong av Let's dance drog igång kom beskedet att Kristin Kaspersen tar över Petra Medes roll som programledare. Nu kommer ytterligare ett besked, nämligen att Kaspersen ersätts.

Tidigt i mars meddelade Petra Mede att hon avsäger sig programledaruppdraget för Let's dance. Beslutet togs till följd av programledarens ryggproblem. 

"Jag är så oerhört ledsen över att inte kunna programleda Let's dance i år men hälsan tillåter det inte just nu", sa Mede i ett pressmeddelandet. 

Petra Mede tog 2021 över som programledare för "Let's dance". Tillsammans med David Lindgren har hon axlat rollen – en roll som i år tagits över Kristin Kaspersen

Men redan efter tre program har tittarna fått besked om ännu en förändring: Nämligen att det kommer bli en helt ny programledare som står vid David Lindgrens sida nästa program. 

Kristin Kaspersen ersätts i Let's dance

Kaspersen hade nämligen skrivit på ett kontrakt för ett annat uppdrag redan innan hon blev tillfrågad om att ta över Petra Medes roll som programledare i årets Let's dance.

"Jag kunde ändra mitt schema inför våren när frågan om @letsdance kom med kort varsel, men en sak som var bokat och kontrakterat var att jag är träningsinstruktör på Soneva Fushi", skriver Kaspersen på Instagram och förklarar att det kontrakterade jobbet äger rum på Maldiverna.

Med på resan på Maldiverna är Kristin Kaspersens son, Filip Kaspersen Lamprecht, som hittills under resan publicerat flera filmer och bilder på sociala medier. 


Eric Saade ersätter Kristin Kaspersen i Let's dance

Den som tar Kristin Kaspersens plats i Let's dance är ingen mindre än artisen Eric Saade, som precis som Kristin vunnit hela tävlingen. Saade medverkade i fjol och vann då tillsammans med Katja Lujan Engelholm