Robinson-Oskars känga till TV4: "Minst sagt kass"

Anders Lundin och Oskar Hammarstedt.
Oskar Hammarstedt riktar kritik mot värdefulla priset efter en av tävlingarna. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Robinson-deltagaren Oskar Hammarstedt har gång på gång visat upp sina avancerade överlevnadskunskaper. Nu riktar han kritik mot ett av tävlingsprisen.

Underhållningsprogrammet och TV4:s långkörare Robinson rullar på med en tolfte säsong. Den här gången med Anders Lundin i spetsen som programledare. 

Nytt för i år är att de yngre deltagarna ställs mot de äldre deltagarna, genom lag syd och lag nord. Förändringen med laguppdelningen är något som rört upp starka känslor hos tittarna och en del menar på att det är en ojämn fördelning då åldern kan påverka deltagarnas prestation i tävlingarna. 

Sanna Guidetti rasar mot lagfördelningen i Robinson

I en händelse på Instagram kritiserade influencern Sanna Guidetti konceptet och diskuterade bland annat hur deltagarna kunde vara glada efter vinsterna då hon ansåg att ålderskillnaden gjorde tävlingarna ojämna. 

– Så ojämna lag är det i år, vilket jag tycker är skitdåligt. Hoppas att nästa säsong inte har så här ojämna lag. Det är knas, sa hon då.

Läs mer: Sanna Guidetti rasar mot Robinson: "Skitdåligt"

Efter 19 avsnitt är det tydligt att lag syd, tillika det gula laget, tillika det yngre laget har vunnit majoriteten av tävlingarna i programmet. En vinst resulterar alltid i ett pris, som brukar vara mat, redskap eller fördelar i kommande kamper. Till skillnad från lag nord (röda laget), har lag syd en viktigt byggsten – nämligen deltagaren Oskar Hammarstedt

– Oskar är ovärderlig, han matar oss med kunskap och mat så han kan vi inte byta ut mot någonting, säger lagmedlemmen Caroline Persson

Robinson-Oskars passning till produktionen

Och visst har 31-årige fiskodlaren Oskar gjort ett starkt intryck hos deltagarna. Med sin friluftskunskaper har han gett dem en och annat råd som varit till stor nytta i tävlingen. Han blev dessutom historisk som den första Robinson-deltagare någonsin att göra upp eld utan varken tändstål eller glasbit. 

I veckan lyckades av återigen med något utöver det vanliga, han fångade en fisk med hjälp av ett fiskespö och egen gjord fluglina. 

– Idag gjorde jag en fluglina av snöre och det är extremt häftigt att det faktiskt lyckades, jag är förvånad över hur bra det fungerade, säger Oskar i programmet. 

Fiskespöt vann laget i en av tävlingarna, men enligt Oskar var det inte ett bra sådant. På Instagram passar han på att skicka en liten pik till priset. 

"Salt och sand förstörde haspelrullen på typ 4 dagar, kvaliten på fiske grejerna var minst sagt kass, sämre än Biltema. Men då gjorde jag en taperad flugfiske lina av flätat snöre och nylon lina, så vi skulle ha någon nytta av spöt", skriver han och fortsätter:

"Så nu kan jag alltså FLUGFISKA på Robinson".

Foto: TV4.

Förutom friluftskunskaper har Oskar öven visat upp sin kreativa sida genom att skapa en egen hatt av palmblad, något som programledaren Anders noterade. 

– Snygg hatt, har du gjort den själv?, säger Ander Lundin varpå Oskar tackar för komplimangen.