TV4 avslöjar vem som lämnar Robinson – tvingas plocka ned avsnittet

TV4 råkade avslöja vem som röstades ut i Robinson av lag nord. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Den spännande "ödesveckan" blev lite mindre spännande när TV4 råkade avslöja vilken deltagare som åker ut – tre dagar innan avsnittet egentligen släpps.

Det börjar bli allt mer spännande i Robinson ju närmare finalen närmar sig. Deltagarna kämpar just nu om att ta sig igenom den ödesdigra "ödesveckan" för att säkra en plats i sammanslagningen. I början av veckan gjorde programledaren Anders Lundin det tydligt att sammanlagt tre tävlanden kommer tvingas lämna under "ödesveckan". Först att lämna var Oskar Hammarstedt, även känd som Outdoor-Oskar. 

– Mina överlevnads- och vildmarkskunskaper är inte stora nog för att de ska tycka att jag är värd att ha kvar, sa han i programmet.

Läs mer: Därför lämnar Outdoor-Oskar Robinson: "Trodde jag kom dem närmare"

Avslöjade utslagna deltagaren – före utslagningen visats på tv

Ytterligare två deltagare kommer alltså att lämna Robinson innan veckans slut, en ska röstas ut av lag syd och en kommer röstas ut under söndagens öråd. Vilka det blir kommer avslöjas i söndagens avsnitt – trodde tittarna i alla fall. Men faktum är att TV4 redan råkat avslöja en av de som tvingas lämna. 

Under natten mellan onsdag och torsdag publicerade TV4 i vanlig ordning torsdagens avsnitt av sidoprogrammet Gränslandet, programmet där utslagna deltagare tävlar om en plats tillbaka in i Robinson. I avsnittet fick tittarna se när Gränslandet-deltagarna fick sällskap av deltagare nummer två att lämna Robinson under "ödesveckan". Vem deltagaren är, har inte visats i huvudprogrammet än eftersom det visas på söndag. 

Därför plockades avsnittet ned

Avsnittet plockades senare ned från TV4 Play efter att ha legat uppe under torsdagsmorgonen. Programmets exekutiva producent Gustav Carlsson skrev i ett mail till Aftonbladet att det var en miss från kanalens sida.

"Dagens avsnitt av ”Gränslandet” skulle inte innehålla det innehållet. Det ska inte hända men beror på den annorlunda ”ödesveckan”, skriver han till tidningen. exp