Därför lämnar Outdoor-Oskar Robinson: "Trodde jag kom dem närmare"

Outdoor-Oskar tvingas lämna Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
I den ödesdigra "ödesveckan" kommer deltagare efter deltagare att lämna Robinson 2023. Först var tittarfavoriten Oskar Hammarstedt. Här är anledningen till varför laget röstade ut honom.

Det har blivit dags för "ödesveckan" i Robinson, de som tar sig genom veckan är klara för sammanslagningen. Sammanslagningen innebär att deltagarna tävlar var för sig och lagen därmed upphör. 

Under "ödesveckans" gång kommer deltagarna en efter en att få lämna tävlingen, vilka som lämnar beror på hur lagen presterar i tävlingarna. I den första tävlingen förlorade lag nord, vilket innebar att Alva Trané, Caroline Persson, Oskar Hammarstedt, Sanna Strand och Sophie Sörkvist tvingades rösta ut en lagmedlem, ett uppdrag som inte lämnade någon deltagare oberörd. 

Tjejpakten i lag nord

I ag nords tjejpakt ingår Alva, Caroline, Sanna och Sophie. Tjejerna har samarbetat sedan första veckan på Robinson-ön och har som mål att föra alla tjejer till finalen och att en kvinna ska stå som vinnare i Robinson 2023. 

När laget hamnade i förra veckans öråd var Oskar Hammarstedt immun, det gjorde att tjejpakten och Oskar röstade ut Dennis Boelius

Läs mer: Här är de nya lagen i Robinson 2023 – så valde lagledarna

Efter utröstningen fick Dennis åka till Gränslandet där han kommer tävla om en plats tillbaka in i Robinson. Väl på plats i Gränslandet hamnade han i en konflikt med en annan deltagare och brottades ned, läs mer om våldsamma bråket här.  

Oskar Hammarstedt lämnar Robinson

När lag nord stod inför att återigen skicka hem en deltagare, var det tjejpakten som stod starkast och Oskar Hammarstedt, även kallad Outdoor-Oskar, tvingades lämna tävlingen. 

– Sen inne i den här tjejgruppen och den är ju så svår, i ett sådant här läge, att bräcka på, säger lagkaptenen Sophie Sörkvist i programmet. 

Det blev ett tårfyllt och känslosamt avsked när tittarfavoriten och överlevnadsexperten Oskar packade ihop sina saker och lämnade lägret. 

– Jag förstår tjejerna, lite synd för att jag trodde att jag kom dem lite närmare i paktandet, men tydligen inte tillräckligt. Och mina överlevnads- och vildmarkskunskaper är inte stora nog för att de ska tycka att jag är värd att ha kvar, säger Oskar Hammarstedt. 

Läs mer: Robinson-Oskars känga till TV4: "Minst sagt kass"