Tidslinje: Hur Taylor Swifts förhållanden har speglats i hennes musik

En fullständig tidslinje över Taylor Swifts pojkvänner - Foto: STELLA Pictures / Splash News / JEP Celebrity Photos / Alamy / Doug Peters / Alamy
Dela på Pinterest
Här hittar du en lista på alla män som haft turen att dejta Taylor Swift och alla låtar som handlar om dem!

Taylor Swift har sedan länge varit känd för sina "breakup anthems" och många av oss har säkert spelat dem på hög volym någon gång i våra liv. Låtarna är ofta relaterade till hennes kärleksliv och mer specifikt någon av hennes ex, vilket hon varit öppen med sedan start. Och det är inte vilka män som helst dessa låtar handlar om, Swift har nämligen dejtat några av världens största stjärnor.

Här hittar du en lista på alla män som haft turen att dejta "Anti-Hero" sångerskan och alla låtar som handlar om dem.

Alla män Taylor Swift har dejtat

Foto: STELLA Pictures/ddp

1. Joe Jonas (2008)

Paret höll ihop mellan juli och oktober 2008 och det var Swifts första offentliga förhållande. Låtarna "Forever and Always", "Last Kiss" och "Holy Ground" sägs handla om Jonas Brothers-stjärnan. Det var även genom honom och hans bror som Swift träffade bästa vännen Selena Gomez.

Foto: STELLA Pictures/ddp

2. Lucas Till (2009)

Detta förhållande var endast några månader långt och slutade vänskapligt. De träffades när han spelade Swifts granne i hennes musikvideo för låten "You Belong With Me" och båda var även med i "Hannah Montana the Movie", fastän Swift endast gjorde ett sångframträdande.

Foto: STELLA Pictures/ddp

3. Taylor Lautner (2009)

Paret träffades under 2009 när de var med i filmen "Valentine's Day" och spelade varandras högstadie-kärlek. Låten "Back to December" handlar om Lautner och natten Swift avbröt förhållandet.

Foto: STELLA Pictures/ddp/Planet Photos

4. John Mayer (2009)

Relationen slutade stormigt mellan de två sångarna och de har båda skrivit flertalet låtar om varandra. Swifts låt "Dear John" är den mest uppenbara, men många tror att låtarna "The Story of Us", "Superman" och "Would've, Could've, Should've" också handlar Mayer.

Foto: STELLA Pictures/ddp/Avalon

Detta är ett av Taylor Swifts mest omtalade offentliga förhållanden. Swift och skådespelaren var tillsammans under en längre period och sågs ofta ute tillsammans i LA och New York. Det sägs att förhållandet avslutades av Gyllenhaal på grund av den stora ålderskillnaden på 10 år.

Låten "The Last Time" sägs vara om deras förhållande, medan en av Swifts kändaste låtar"All Too Well" är bekräftad att handla om Gyllenhaal. 

Foto: STELLA Pictures/ddp

6. Adam Young (2011)

Young är sångaren i bandet Owl City som har den berömda låten "Fireflies". Han och Swift dejtade aldrig officiellt, men det sägs att hennes låt "Enchanted" handlar om honom.

Foto: Ovidiu Hrubaru / Alamy

7. Conor Kennedy (2012)

Under sommaren 2012 dejtade Swift Conor som är en i den kända Kennedy familjen i USA. Det slutade efter att Taylor anklagades av några i hans familj för att ha våldgästat ett bröllop, vilket Swift och hennes team förnekat.

Låten "Begin Again" sägs handla om Connor Kennedy.

Foto: STELLA Pictures/ddp/Planet Photos

Ännu ett av Swifts mest omtalade förhållanden, likaså för Styles. Paret dejtade kortvarigt och har många gånger ryktats varit ett PR-trick. De hade matchande halsband, spenderade tid tillsammans ute i New York och blev fångade på bild under en nyårs-kyss på Times Square.

Låten "I Knew You Were Trouble" handlar om den forna One Direction sångaren. Även låtarna "Style" och "Out Of The Woods" sägs handla om honom.

Foto: STELLA Pictures/ddp socialmediaservice

10. Calvin Harris (2015 – 2016)

Paret syntes ofta på röda mattor tillsammans och publicerade även flertalet bilder på sociala medier under tiden de dejtade. En anledning till förhållandets avslut har inte bekräftats, men det sägs att Harris tog beslutet.

Låten "We Are Never Ever Ever Getting Back Together" tros kunna handla om Harris.

Foto: Stella Pictures

11. Tom Hiddleston (2016)

Swift och brittiska Marvel-skådespelaren Tom Hiddleston var tillsammans en kort men intensiv tid under 2016 och reste runt i världen tillsammans.

Foto: Doug Peters / Alamy

12. Joe Alwyn (2017 – 2023)

Swifts längsta förhållande har varit med brittiska skådespelaren Joe Alwyn. De ryktas ha träffats under MET galan år 2016 och syntes första gången tillsammans 2017 när det blev fotade på en balkong i Nashville. Sedan dess har paret hållit relationen utanför offentligheten.

Låtarna "Gorgeous", "Dress" och "... Ready for it?" från Swifts album Reputation sägs vara om Alwyn. Därefter har han varit med och skrivit Swifts lockdown-album Folklore och Evermore.

Under 2023 startade rykten om ett uppbrott och Alwyn har inte setts till på någon av Swifts konserter under hennes pågående turné The Eras Tour. 

Ingen av dem har kommenterat eller bekräftat ryktena än men oavsett om det stämmer  eller inte hoppas vi att Swift mår bra!

Läs mer:

Paradise Hotel säsong 15 - så heter deltagarna på instagram

Lekar till midsommarfesten