Molly Sandén talar ut om sjukdomskampen under graviditeten

Molly Sandén väntar sitt första barn 2023.
Molly Sandén väntar sitt första barn 2023. - Foto: STELLA PICTURES och Marcus Gustafsson/TT.
Dela på Pinterest
Molly Sandén avslöjade i januari att hon är gravid och väntar sitt första barn med David Larson. Nu berättar hon om sjukdomskampen under graviditeten.

Artisten och låtskrivaren Molly Sandén slog igenom redan som 14-åring då hon representerade Sverige i Junior Eurovision Song Contest 2006. Hon landade då en tredjeplats, vilket är Sveriges bästa resultat i tävlingen någonsin. Musikkarriären har efter genombrottet gått som på räls för prisbelönta Sandén och hon har bland annat hunnit tävlat i Melodifestivalen tre gånger och släppt fem album. 

Sett till privatlivet dejtade Molly artistkollegan Eric Saade i fem år innan paret bröt upp. 2013 fann hon kärleken i Danny Saucedo, paret förlovade sig men valde senare att gå skilda vägar efter sex år tillsammans. 2019 fann den stora kärleken i bandkollegan David Larson, som är ett par än idag. 

Väntar barn med David Larson

Tidigare i januari i år kom Molly med den glada nyheten att hon väntade barn med pojkvännen. Gravidavslöjandet kom först på videoappen Tiktok där hon skrev texten "Missar jag är jag gravid" samtidigt som hon kastade en papperstuss utanför en papperskorg. Senare delade hon även en bild med gravidmagen på Instagram. 

Molly om diabetesen under graviditeten

Molly Sandén lever sedan 2012 med diabetes typ 1, en obotlig sjukdom som gör att hon tar insulin omkring åtta gånger om dagen. För Aftonbladet berättar hon om hur sjukdomen påverkat henne under graviditeten. 

– Det är tufft med diabetesen, men jag är tacksam att jag har möjlighet att ändra om i schemat och vara lite flexibel, så det har funkat jättebra, säger hon till tidningen.

Läs mer: Molly Sandéns avklädda bild väcker starka känslor hos följarna: "Borde haft en heltäckande"