Danny Saucedo

Om Danny Saucedo 


Danny Saucedo, eller som han egentligen heter, Daniel Gabriel Alessandro Saucedo Grzechowski är född den 25 februari 1986. Han är uppvuxen på Södermalm i Stockholm, där han även bor kvar idag. 


Danny: Idol och musikkarriären


Danny är en svensk låtskrivare och artist som slog igenom i "Idol" 2006. I tävlingen slutade han på en sjätte plats. Han blev snabbt en flickidol och har släppt tre album och elva singlar sedan sin medverkan i programmet. 


2016 medverkade Danny Saucedo i musikprogrammet "Så mycket bättre". Han har förutom musiken, arbetat som röstskådespelare. 


E.M.D


Tillsammans med Erik Segerstedt och Mattias Andréasson, bildade Danny Saucedo gruppen "E.M.D". Gruppen deltog i Melodifestivalen 2009 och landade en tredje plats i finalen. "E.M.D" släppte sammanlagt tre album tillsammans. 


Danny Saucedo i Melodifestivalen


Som soloartist har Danny tävlat i Melodifestivalen fyra gånger, 2011, 2012 och 2021. Samtliga gånger har han tagit sig raka vägen till finalen och har som bäst slutat på en andra plats. 


Danny Saucedos flickvän


Danny Saucedo var förlovad med Molly Sandén. Relationen varade mellan 2013-2019, innan paret valde att avbryta förlovningen och gå skilda vägar. Idag är Danny tillsammans med modellen Anna Eriksson, de ha kilat stadigt sedan 2019.

1 2