Robinson-Caroline om cancerbeskedet: "Stor risk att inte få leva"

Robinson-deltagaren Caroline Persson fick ett tufft cancerbesked som 18-åring.
Robinson-deltagaren Caroline Persson fick ett tufft cancerbesked som 18-åring. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Robinson-deltagaren Caroline Persson fick sitt cancerbesked på 18-årsdagen. Nu berättar om tuffa sjukdomstiden innan hon skulle ta studenten.

Efter en rafflande säsong börjar årets upplaga av tävlingsprogrammet Robinson närma sig sitt slut. Deltagarna har nått sammanslagningen och tävlar numera enskilt, till skillnad från tidigare veckor när de tävlat i lagen nord och syd. 

De som fortfarande tävlar om en halv miljon kronor och vinsten i Robinson 2023 är Erik Wahrolén, Marcus Edensky, Christopher "Chris" Da Silva, Pernilla Block, Camilla Salén Sjögren, Dennis BoeliusSophie SörkvistOskar HammarstedtSanna Strand, Caroline Persson och Alva trané

Deltagarnas känslosamma samtal

De två sistnämnda, Caroline och Alva, ingår i den så kallade "tjej-pakten" och har kommit att bli goda vänner både i programmet – och på hemmaplan. I ett känslosamt samtal på Robinson-ön delade de med sig av sina erfarenheter med cancer, Alva berättade att hennes syster förlorade kampen mot sjukdomen i ung ålder. Caroline säger i sin tur att även hon drabbades av cancer i liknande ålder. 

– Det känns bara så konstigt att hon var typ lika gammal som mig när hon fick cancer, hon klarade det inte men jag klarade mig. Det är så små marginaler som gör att man får leva eller inte, säger Caroline i programmet. 

Läs mer: Sandra Cucarano om hjärntumören: "Robinson räddade mitt liv"

Fick sjukdomsbeskedet på födelsedagen

I programmet berättar Caroline Persson att hon på sin 18-åriga födelsedag fick veta att hon har en elakartade tumör i levern, hon hade drabbats av levercancer. 

– Det var ganska tufft att vara 18 år, när man såg framemot att ta studenten och ha hela livet framför sig och ha ganska stor risk att inte få leva, säger hon och fortsätter: 

– Läkarna sa åt mig att inte googla, för att levercancer är en väldigt svår cancer och då kommer jag ihåg att det stod sju procents överlevnad.

Hon berättar även att tumören efter många om och men opererades bort och att hon idag är frisk.