Sandra Cucarano om hjärntumören: "Robinson räddade mitt liv"

Tvådelar bild på Sandra Cucarano från Robinson 2022.
Sandra Cucarano berättar om hur hjärntumören påverkades av "Robison"-äventyret. - Foto: Skärmavbild/TV4 Robinson 2022.
Dela på Pinterest
Under vårsäsongen av "Robinson" berättade Sandra Cucarano om sin hjärntumör. Efter sin medverkan i höstens säsong av programmet fick hon ett osannolikt besked om sjukdomen.

Det är inte första gången som vi ser Sandra Cucarano i tv-rutan. Redan under vårsäsongen av "Robinson" 2022 var hon en av deltagarna som tävlade i äventyrsprogrammet. Den gången fick hon avbryta sin medverkan på grund av att hon insjuknade i Corona. 

– Om inte produktionen hade tvingat mig att hoppa av hade jag försökt komma in i tävlingen efter coronan, säger Sandra Cucarano i en intervju med Modette

Läs mer: "Robinson"-Sandra avslöjar: Så gick det egentligen till efter Ö-rådet

Sandra Cucarano berättar om hjärntumören

Men redan innan Sandra lämnade vårsäsongen av "Robinson" berättade hon att hon drabbats av en hjärntumör. 

– Den verkliga anledningen till varför jag är här, jag har en hjärntumör som man inte vet om det är godartad eller elakartad. Och "Robinson" har alltid varit en sån stor dröm för mig, så jag behövde verkligen göra det här innan jag skulle opereras, berättade Sandra i programmet. 

Nu berättar Sandra om hur hjärntumören påverkade henne i sin andra medverkan i "Robinson".

– Under inspelningen var jag tvungen att vara lyhörd efter huvudvärk och yrsel, blev det värre var jag tvungen att åka hem och boka operation. Men när jag väl kom hem och genomförde magnetröntgen visade det sig att hjärntumören hade krympt, både jag och min läkare var förvånade, säger Sandra till Modette. 

Sandra om hatet och livet med hjärntumören

Efter Sandra Cucaranos medverkan i höstsäsongen av "Robinson" 2022, finns det tittare som ifrågasätter om hon verkligen har en hjärntumör eller inte. 

– Det var någon sjuk gubbe som skrev att jag överdrev. Folk måste sluta näthata och skriva allt de tycker och tänker på internet, säger Sandra i intervjun.

I dagsläget gör "Robinson"-Sandra magnetröntgen varannan månad och kommer att få leva med hjärntumören hela livet. Men trots tumören, har hon en positiv inställning till livet.

– Den kan växa och spöka, men jag går på rutin för att se så att den håller sig i skick. Man kan nästan säga att "Robinson" räddade mitt liv, det var ett mycket mörkare besked innan jag åkte än när jag kom hem.