Omar Rudberg klar för Så mycket bättre: "Måste vara med"

Omar Rudberg ansluter till "Så mycket bättre". Arkivbilder. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Jessica Gow/TT.
Dela på Pinterest
Omar Rudberg ansluter till "Så mycket bättre"-gänget i sommar – trots att ett redan fullproppat schema ställer till det. – Alltså jag bara måste vara med, säger han.

Omar Rudberg har fullt upp just nu. Inspelningen av säsong tre av succéserien Yong royals drar igång i sommar och samtidigt har han mycket på gång i sin artistkarriär. Att kröna året med Så mycket bättre i TV4 känns helt perfekt, förklarar han.

– Det känns skitroligt. Det blir verkligen bäret på kakan eller hur man säger. Så mycket bättre är ju verkligen en av de stora grejerna i år. Det känns kul som fan, säger han.

Men att få ihop sommarens schema blir slitigt. Rudberg får flyga direkt från inspelningen av Young royals till Gotland och Så mycket bättre. Sedan tillbaka igen för att avsluta produktionen av Netflix-succén.

– Jag sa ju till dem att jag skiter i om jag inte får sova den där veckan. Alltså jag bara måste vara med, säger Rudberg.

Läs mer: Alla deltagare i Så mycket bättre 2023

"Hade panik"

Sedan tidigare är det känt att också Marit Bergman, Eagle-Eye Cherry, Dogge Doggelito, Lasse Holm, Ellen Krauss, Mapei, Peg Parnevik och Sanne Salomonsen ska vara med.

Rudberg förklarar att han har haft ångest över vilka låtar av de andra artisterna som han ska tolka.

– Ellen Krauss är riktigt duktig. Men också Marit. Alltså det finns så många som har så bra grejer. Jag har suttit och lyssnat och lyssnat och det var typ svårt att välja. Jag hade panik ett tag där, säger han.

"Vackert och hemskt"

Samtidigt som han jobbar med låtarna till programmet läser han manuset till Young royals. Den kommande säsongen blir den sista, och han lovar att kärlekssagan på internatet får en storslagen upplösning, som knappast kommer att göra fansen besvikna.

– Det är väldigt emotionellt och vackert och hemskt. Alla känslor på samma gång. Men jag tror absolut att folk kommer tycka om den här historien, säger han.