Omar Rudberg - Nyheter, artiklar, reportage och video

Artisten Omar Rudberg är 20 år och fyller år den 12:e november. Han föddes 1999 i Venezuela där han bodde i sju år tills att han och hans mamma flyttade till Sverige. 


2010: Omar sågs första gången i programmet Talang som sänds på TV4, där han lyckades charma juryn med en av Ricky Martins låtar.


2013: Det riktiga genombrottet var 2013 i samband med hans medverkan i popbandet Fo&o, som tidigare hette "The Fooo" och "The Fooo Conspiracy". Bandet som inte finns kvar idag, bestod då av Oscar EnestadFelix SandmanOscar Molander och Omar Rudberg.


Det var Justin Biebers manager som upptäckte gruppen och arrangerade så att bandet fick vara förband till Bieber. Under deras första musikår syntes bandet på flera ställen däribland Musikhjälpen, Idol och Sommarkrysset. De släppte många låtar som toppade flera Sverigetopplistor. 


2014: Musikgruppen fortsatte släppa fler låtar och album, var på Sverigeturné, för att sedan bli signade av Sony Music Entertainment i USA. De åkte tillsammans till USA där de fick framföra sina låtar på gator och torg, och återvände sedan tillbaka till Sverige. 


Under samma period dejtade Omar bloggaren Nellie Berntsson, vilket inte uppskattades av fansen. Det var en svår period för Omar då paret fick ta emot mycket hat från följarna. 


2015: Popgruppen vann flera priser för sina framträdanden, konserter och dessutom ett pris för deras hängivna fans. 


2016: Killarna startade en podd där de höll kontakt med fansen så de kunde lära känna gruppen bättre. Oscar Molander, den fjärde medlemmen, valde samma år att lämna Fo&o. 


2017: Fo&o medverkade i musiktävlingen Melodifestivalen där de tog sig till final. Gruppen upphörde samma år då medlemmarna istället valde att satsa på sina solokarriärer. 


2019: Omar är aktuell i Melodifestivalen 2019 med låten "Om om och om igen" som är en kombination av karibisk, latinsk och poppig genre. 


I framtiden planerar Omar att ta sig an USA och framförallt latino-Amerika där han har sina rötter.


Artisten Omar Rudberg. Quetzala Mikko Blanco

1