Succéförfattaren Cassandra Brunstedt listar sina bästa karriärtips: "Gå aldrig på samhällets lögn"

Författaren Cassandra Brunstedt ger sina bästa karriärtips till dig som vill ta nästa steg i livet. - Foto: Denys Nevozhai/Unsplash, Privat/Cassandra Brunstedt
Dela på Pinterest
Går du i tankarna att testa något nytt, ta dig an en ny bransch eller hoppa på en ny utbildning? Författaren Cassandra Brunstedt ger sina bästa tips till dig som vill testa dina vingar och ge dig ut på nya äventyr för att nå dina mål.

Att kasta sig ut en ny bransch, att våga söka det där jobbet, utbildningen eller att bara följa sitt hjärta och sina intentioner i livet är inte alltid helt lätt. Det kan vara oerhört utmanande, skapa massor av oro och ångest som sätter käppar i hjulet som får en att stanna kvar, ta ett steg tillbaka och inte våga satsa och följa sina drömmar. Men med lite pepp och några goda råd på vägen kan du få den där pushen som är den sista pusselbiten som till slut leder dig till ett nytt spännande äventyr.

Ta del av Cassandra Brunstedts karriärtips

En som har erfarenhet av att kasta sig ut och våga ta steget är Cassandra Brunstedt. Hon är tidigare chefredaktör, utbildad yogalärare och författaren bakom succéböckerna En enkel till Indien och Lyckliga gatan tur och retur. Modette har pratat med Cassandra om hur man ska gå tillväga för att våga ta steget, följa sina drömmar och mål i livet om man vill ändra riktning eller bara addera något nytt i sitt liv. 

Så når du dina mål – 6 karriärtips

– Jag tycker att tid är det finaste vi kan ge oss själva då det skapar utrymme för reflektion, så mina bästa karriärtips är: 

  • Följ nyfikenheten, alltid

Den kan ge dig allt från en spännande hobby till nya vänner, en oväntad karriärväg men också lägga grunden för förverkligandet av dina vildaste drömmar. Ställ dig själv frågan vad som fångar din nyfikenhet och följ pirret så hamnar du rätt. 

  • Tala högt om det du vill ha 

Sätt ord på hur du vill utvecklas på jobbet, eller var du ser dig själv i framtiden. Dela med dig av dina små som stora drömmar till din omgivning utan att skämmas. Du vet aldrig vem som lyssnar och kommer kunna hjälpa dig vidare från punkt A till B (eller vem du kan hjälpa för den delen). Det vi ger får vi tillbaka. 

  • Ta action i små steg 

Allt börjar med ett litet litet myrsteg i rätt riktning. Det kan vara allt från ett telefonsamtal till mejl eller anmälan till en kurs eller inspirerande föreläsning. När du tagit första steget så tar du nästa lilla och med tiden kommer du ha stakat upp en helt ny väg framåt i livet.

  • Checka in med ditt inre 

Skruva ner bruset utifrån och ge dig själv chans att regelbundet checka in med ditt högre jag för att känna efter om du är på rätt väg och plats och omger dig av rätt människor där du befinner dig just nu i livet. 

  • Lita på svaren

Lita på svaren och våga följ den inre rösten som ständigt guidar oss framåt bara vi vågar ta första steget själva. 

  • Gå aldrig på samhällets lögn

Gå aldrig på samhällets lögn om att lyckad innebär lycklig! Passion slår alltid prestation och livet är för kort för att sträva efter något som inte känns rätt i hjärtat. 

Du hittar Cassandra på Instagram här.