Oscar Zias ord – om att leda Eurovision Song Contest

Oscar Zia är redo att anta utmaningen att programleda Eurovision Song Contest i Sverige 2024. - Foto: Jessica Gow/TT, Claudio Bresciani/TT
Dela på Pinterest
Nästa år hålls Eurovision Song Contest i Sverige. Men i vilken stad och vem eller vilka personer kommer programleda tävlingen?

Nyligen avgjordes hela Europas musiktävling, Eurovision Song Contest 2023. Det var en rafflande final, men ingen kan ha missat att det var Sveriges bidrag, närmare bestämt Loreen med låtet Tattoo, som tog hem vinsten. 

Vem kommer programleda Eurovision Song Contest i Sverige 2024?

Eurovision Song Contest 2024 kommer därmed hållas i Sverige, men i vilken stad finalen kommer äga rum i är fortfarande okänt. 

En annan ganska stor punkt kring tävlingen är vem eller vilka personer som kommer att få den stora äran att leda nästa års Eurovision. Spekulationerna är många, men det finns en person som redan nu uttryckt hur han känner inför det stora uppdraget. 

Oscar Zias ord om att leda Eurovision 2024

Oscar Zia, 26, har idag ett finger med i skådespelarbranschen, men är framför allt en etablerad artist i Sverige som släppt en rad olika uppskattade låtar. Zia har även varit med i Melodifestivalen ett flertal gånger, både som artist och som programledare. 

Nu är han sugen på ännu ett åtagande, nämligen det eftertraktade uppdraget att leda Eurovision Song Contest som kommer hållas i Sverige 2024.

Det var under en frågestund som Oscar Zia nyligen hade på Instagram som han fick frågan om han skulle tacka ja till att få leda nästa års Eurovision Song Contest

På den frågan svarade Zia "japp" och en tumme upp. 

Foto: Instagram/@oscarzia

Men om det blir Oscar Zia eller om det blir någon annan som får den stora frågan av SVT återstår att se.