Darin har hittat kärleken – berättar om relationen: "Jag är glad"

Darin Zanyar har funnit kärleken.
Darin Zanyar har hittat kärleken. - Foto: Anders Wiklund/TT.
Dela på Pinterest
Darin Zanyar kom ut som gay 2020 men har sedan dess låtit kärlekslivet stanna utanför offentligheten. Nu talar han ut om kärleken och vad som är viktigt för honom i en relation.

Darin Zanyar, känd under artistnamnet Darin, slog igen med dunder och brak när han landade en andraplats i första säsongen av TV4:s Idol. Efter genombrottet blev han ett med hela svenska folket och blev något utav en flickidol. 

Artisten, som själv varit förtegen med sitt kärleksliv, har upprepande gånger fått frågan om han har någon flickvän och under sin medverkan i Så mycket bättre 2012 ryktades det om en romans mellan Darin och programkollegan Maja Ivarsson.

Kom ut som gay: "Jag är stolt"

Den 3 augusti 2020 kom Darin ut som homosexuell. I ett öppet och ärligt inlägg på Instagram berättade han själv om hur svårt det kan vara att komma ut. 

"Alla i världen ska kunna vara stolta och accepterade för den de är. Jag vet hur svårt det kan vara. Det tog ett tag, men jag är stort över att vara gay. Happy pride!", skrev artisten då på sin Instagram. 

I kommentarsfältet stöttades han av både branschkollegor och sina hängivna följare. 

Talar ut om kärleken

Nu har den folkkära artisten funnit kärleken. I en lång intervju med Aftonbladet avslöjar nu Darin att han är i ett förhållande, han berättar bland annat att han trivs och känner sig lycklig. 

– Jag vill inte gå in på det så mycket. Men jag trivs och det känns bra. Jag är glad, säger han.

Men vidare detaljer om partnern väljer han att hålla för sig själv, däremot delar han med sig av vad han tycker är viktigt i en relation. 

– När jag klickar med någon, både vänner eller om det är en partner, så är det humor som alltid är nummer ett. Det är så jag klickar först. Sedan är det folk som bara är så enkla och fina, säger han till Aftonbladet.