Vinnaren av Robinson 2023

Pernilla Block, Sanna Strand och Oskar Hammarstedt ställdes mot varandra i Robinson-finalen 2023.
Pernilla Block, Sanna Strand och Oskar Hammarstedt ställdes mot varandra i Robinson-finalen 2023. - Foto: Foto: Robert Jadenfelt/TV4.
Dela på Pinterest
Ännu en säsong av Robinson har gått in i historieböckerna och en vinnare har korats. I finalen stod det mellan Oskar Hammarstedt, Sanna Strand och Pernilla Block, men bara en av dem kammade hem en halv miljon kronor.

I över en månad har årets Robinson-deltagare kämpat mot svält, hemlängtan och tuffa tävlingar. Med programledaren Anders Lundin i spetsen har tittarna fått följa 21 förväntansfulla tävlande som alla gick mot målet att vinna en halv miljon kronor. Tre personer hade vad som krävdes för att ta sig hela vägen till årets Robinson-final 2023.

Läs mer: Robinson 2023 – här är alla deltagare

Oskar "Outdoor-Oskar" Hammarstedt blev den första att säkra en plats i finalen efter att han samlat flest poäng under finalveckan. Sanna Strand tog den andra finalplatsen efter att hon fick flest röster i det sista ö-rådet. Den tredje och sista finalplatsen fick Pernilla Block efter att hon vann en duell mot Amanda Eliasson

Oskar Hammarstedt vann Robinson 2023

Efter en spännande final med många svåra moment var det till slut Oskar som drog det längsta strået och kammade hem vinsten i Robinson 2023 och därmed fick lämna Malaysia med vinstsumman om en halv miljon kronor. 

– Jag har drömt om det här äventyret sedan jag var typ sju år. Jag har vuxit upp med Robinson i alla år och tänkt att det måste jag vara med på någongång och jag vann det, säger vinnaren i programmet. 

Foto: TV4.

Åkte till Gränslandet

Oskar har kommit att bli en omtyckt deltagare hemma i tv-sofforna och har under veckornas gång briljerat med sina överlevnadskunskaper. För att inte glömma nämna att han blev historisk efter att han som första person i programmet att göra upp en eld utan varken tändstål eller glasbit. 

Men med sitt stora kunskapsförråd och fysiska kapacitet sågs han som ett hot av de andra deltagarna och under det ödesdigra momentet "ödesveckan" röstades han ut. 

– Jag förstår tjejerna, lite synd för att jag trodde att jag kom dem lite närmare i paktandet, men tydligen inte tillräckligt, sa Oskar Hammarstedt då i programmet. 

Läs mer: Därför lämnar Outdoor-oskar Robinson: "Trodde jag kom dem närmare"

Vinnaren fick då åka till Gränslandet och tävla om en plats tillbaka in i Robinson igen – något han lyckades med och tog sig senare hela vägen till finalen och vann. 

Stort grattis till vinsten Oskar Hammarstedt.