De gör upp om vinsten i Robinson

Tre deltagare ställs mot varandra i den avslutande finalen i Robinson 2023.
Tre deltagare ställs mot varandra i den avslutande finalen i Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Efter flera veckor av tuffa tävlingar, hemlängtan och svält återstår det endast fyra deltagare i äventyrsprogrammet Robinson. Två av dem har tagit sig till final – här är de klara finalisterna.

Ännu en säsong av Robinson börjar lida mot sitt slut och spänningen inför den avslutande finalen är olidlig. 21 förväntansfulla deltagare klev in i programmet – alla med förhoppningen att vinna en halv miljon kronor. Kvar finns nu enbart fyra deltagare och två av dem har redan säkrat en plats i finalen. 

Läs mer: Tittarna rasar efter upplägget i Robinson: "Vem kom på idén?"

De är i final i Robinson 2023

Två deltagare har presenterats klara för den sista momentet i årets upplaga av Robinson. Först att ta sig till finalen - mot alla odds - var Oskar Hammarstedt, även känd som Outdoor-Oskar. Oskar drog det längsta strået under finalveckan och lyckades kamma hem flest poäng under veckan, vilket gav honom en direktplats till finalen.

– Jag vet inte, jag kan inte prata. Det är helt sjukt, säger Oskar. 

Den andra personen att säkra en plats i Robinson-finalen var Sanna Strand. I säsongens sista ö-råd fick utslagna deltagare och finalklara Oskar rösta på den personen som de tyckte förtjänade en plats i finalen. Med stor marginal landade fem av sex röster på Sanna. 

– Det känns fantastisk, jag är både glad och jag vill gråta och skratta, säger Sanna. 

Vem fick sista platsen i Robinson-finalen?

Vem som kniper den sista finalplatsen återstår att se. Det står mellan 28-årige Amanda Eliasson och 50-årige Pernilla Block som kommer göra upp om platsen genom duellen "Håll ut", den som går vinnande ur duellen visas på söndag.