Tittarna rasar efter upplägget i Robinson: "Vem kom på idén?

Tittarna ställer sig kritiskt till lagfördelningen i Robinson 2023. - Foto: TV4.
Dela på Pinterest
Robinson 2023 kom med ett nytt lagupplägg – yngre deltagare som ställs mot äldre. Det nya upplägget har väckt starka känslor hos tittarna som rasar mot den nya regeln.

Underhållningsprogrammet Robinson är igång med en ny spännande säsong. Årets upplaga har bjudit tittarna på rafflande tävlingar, starka känslor och oväntade vändningar. 

Nytt för den här säsongen är programledaren Anders Lundin som har gjort comeback – 20 år senare. Något annat som är nytt är att lagen har delats upp efter deltagarnas ålder, lag syd med de yngre deltagarna och lag nord med de äldre deltagarna. Det nya upplägget har rört upp starka känslor hos tittarna och bidragit till vilda diskussioner.

Sanna Guidetti om lagen i Robinson

Någon som öppet kritiserat det lagindelningen i programmet är influencern och trogna Robinson-tittaren Sanna Guidetti. I en händelse på Instagram delade hon sina tankar om hur deltagarna fördelades. 

– Jag kan ju börja med att säga att jag tycker att de här laguppdelningarna.. Det är inte schysst. Det är verkligen, verkligen inte schysst, säger hon på Instagram.

Hon menade även att eftersom det yngre laget har vunnit majoriteten av tävlingarna har vissa deltagare börjat ge bort sin del av matvinster till sina lagkamrater, något som tyder på att laget vunnit mycket mat. 

– Då har de ju vunnit för mycket mat. Annars ger man inte bort sin kaka. 

Sanna Guidetti avslutade med att hon hoppas på att upplägget ändras inför kommande säsonger. 

Läs mer: Sanna Guidetti rasar mot Robinson: "Skitdåligt"

Tittarna rasar mot upplägget

Men det är inte bara Sanna som offentligt ställt sig kritiskt till upplägget. Efter att lag nord återigen förlorat en Robinson-tävling och tvingats till ö-råd var det en hel del tittare som utryckte sitt missnöje på Instagram mot konceptet. 

"Man kan ju inte annat än att undra vem som kom på idén med denna lagindelning?50+ ålder mot 25", skriver en tittare. 

"Nästa säsong kan ni inte ha detta upplägg! Inte kul att titta på, självklart blir det ojämnt fördelat. Klart de yngre orkar mer rent fysiskt", skriver en annan.

"Hur kul är det att se samma lag förlora?! Produktionen måste ju agera när de ser att  äldre vs yngre ej funkar", skriver en tredje. 

Hur lagindelningen i kommande säsonger av äventyrsprogrammet kommer se ut återstår att se.