Starka reaktioner efter Benjamins framträdande på Polarpriset

Benjamin Ingrosso tokhyllas efter sitt framträdande på Polarpriset.
Benjamin Ingrosso tokhyllas efter sitt framträdande på Polarpriset. - Foto: Patrik C Österberg/STELLA Pictures och Claudio Bresciani/TT.
Dela på Pinterest
På Svenska Polarpriset framförde Benjamin Ingrosso en cover på klassikern "Wild world" av Cat Stevens. Uppträdandet fick stor uppmärksamhet och i efterhand har hyllningar haglat in till Ingrosso.

Den 23 maj gick Polar Music Prize, eller Polarpriset som det heter på Svenska, av stapeln. En gala där personer som haft en betydande roll inom musik står i centrum. 

På årets gala uppmärksammades såväl pristagare som framträdanden och välklädda gäster, däribland kronprinsessan Victoria som dök upp i en spektakulär neongul kreation från H&M. 

Benjamin Ingrosso på polarpriset

Även ständigt aktuella Benjamin Ingrosso blev en snackis efter galan, han framförde nämligen en egen version av "Wild world" med Yusuf "Cat Stevens" Islam. Versionen golvade publiken och i efterhand har det strömmat in hyllningar, inte minst från Yusuf själv som kramade om Benjamin på scenen. 

"Det här är på en helt annan nivå", skrev Daniel Paris under en bild på Benjamins Instagram. 

"Oj oj oj Benji!! Detta.. Ditt avspända galet snygga sätt att sjunga låten på knockade mig. Har aldrig hört dig så!", skrev Carola om framträdandet. 

"Grät jag? Ja. Du är briljant", skrev en okänd användare. 

Läs mer: Benjamin Ingrosso öppnar upp om ryktade flickvännen Frøya Winther: "Otroligt"

Även artisten själv var ödmjuk inför det positiva mottagandet. 

"Ödmjuk över reaktionerna från både publiken men inte minst kungafamiljen och att mannen själv, Yusuf, kom upp på scenen i slutet av framträdandet!!! Tack tack", skrev han om reaktionerna.