Molly Hammar sätter ner foten efter besök i klädbutiker: "Smalhets"

Molly Hammar sätter ner foten efter besök i klädbutik: "Smalhets"
Artisten Molly Hammar kritiserar smalhetsen som råder i samhället. - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg, Tim Aro/TT
Dela på Pinterest
​Artisten Molly Hammar, 27, ryter ifrån och riktar stark kritik mot den smalhets som pågår i dagens samhälle.

I ett inlägg på Instagram berättar Molly Hammar att hon besökte en butik, hittade byxor som hon ville prova och gick in i ett provrum för att testa dem. Men stunden i provrummet blev inte alls en rolig historia. 

Molly, som redan varit inne i ett flertal butiker och provrum för att testa jeans hon tyckte om fick inte heller denna provomgång på sig de jeans som hon valt ut. I ett inlägg på Instagram beskriver hon hur hon innan hon gick in i provrummet sa till sig själv att "om jag inte hittar byxor som passar mig här kommer jag börja gråta".

Riktar kritik mot samhället: "Smalhets"

Utfallet av hennes sista försök att prova ett par jeans resulterade i det nämnda inlägget där hon kritiserar de normer dagens samhälle speglar:

"Jag hatar samhället jag hatar SMAAAALHETSEN jag hatar att jag ens måste reflektera över viktuppgång jag hatar att alla är så tysta och besatta!!! Men egentligen vill jag bara gråta för det är så sorgligt att jag ska behöva bli ledsen o arg en solig dag på stan, i en fullt fungerande stark kropp."

Molly Hammar stöttas efter inlägget

Inlägget har fått stor uppmärksamhet på sociala medier och resulterat i en mängd kommentarer från personer som uttrycker att de håller med Hammar.

"Jag hör dig.. det är tröttsamt och det är så jävla skevt. 2023 och vi kan inte ens hitta kläder som passar ENS KROPP!!", kommenterar en person.

"Jag har i princip slutat ställa mig i provrum för det är inte roligt att något aldrig passar, bara för att man har en kurvigare kropp.", skriver en annan.

"Håller med. Jag använder bara leggings för jag HATAR att köpa kläder. Hatar att prova för inget passar eller sitter snyggt", kommenterar en annan.