Kollegornas uppgivenhet kring Bianca Ingrosso: "Sjukt oroliga"

Kollegornas oro för Bianca Ingrosso "Sjukt oroliga"
– Vi är ju sjukt oroliga och det är ju en sjukdom som varken jag, Jesper, Micke eller Vanessa kan förstå, uttrycker en orolig Lovisa Worge i dokumentärserien "Imperiet Bianca". - Foto: Imperiet Bianca/discovery +, STELLA Pictures/Göran Granlund
Dela på Pinterest
Bianca Ingrossos närmsta kollegor hyser stor oro för henne, och uttrycker att hon lider av en sjukdom som de "inte kan förstå". Läs mer här.

Om det är en influencer som fått mycket hat de senaste åren så är det Bianca Ingrosso, 28. Till följd av att hon exponerats enormt mycket i olika forum har väldigt många väldigt mycket åsikter om henne som person, hur hon arbetar och allt däremellan. 

Kritik mot Caias julkalender 2021

Det hat hon fått genom åren och dagligen får ta emot lyfts i flera scener i dokumentärserien Imperiet Bianca, inte minst i seriens sista avsnitt. Då kommer nämligen Caia Comsetics julkalender på tal – en julkalender som inte togs emot av kunderna på det sätt som medarbetarna på Caia hade hoppats. 

– Det blev en hatstorm som gjorde att folk ifrågasatte min roll som kväll i månader. Det handlade ju inte ens om julkalendern till slut, berättar Bianca Ingrosso i avsnittet.

Det kunderna påpekade när de fick hem sina julkalendrar var att de "blivit lurade". De hade helt enkelt förväntat sig både större och fler produkter i skönhetsjulkalendern.

Missnöjet från kunderna resulterade i att Caia Cosmetics anmäldes till Konsumentverket, att de som köpt julkalendern fick tillbaka sina pengar och att Bianca Ingrosso, som grundare och ansiktet utåt för Caia, fick gå ut och be om ursäkt. 

Kollegorna oroliga för Bianca Ingrosso

Men det fick också som följd att Biancas psykiska mående försämrades. I serien förklarar Bianca att det hat som riktas mot henne triggar hennes ätstörning. 

– Ibland frågar många mig "gud du sover inte så mycket", och det kan ju "legit" vara för att jag varit uppe och hela natten och spytt liksom. Då vaknar jag ju upp och är helt slut, säger hon i en synk i serien och tillägger:

– Så det här att komma ur min bulimi är så mycket svårare än jag någonsin kunnat tro. 

Biancas psykiska ohälsa är något som hennes närmsta kollegor Jesper Match, Micke Snabb, Vanessa Lindblad och Lovisa Worge känner sig djupt bekymrade över. 

– Vi är ju sjukt oroliga och det är ju en sjukdom som varken jag, Jesper, Micke eller Vanessa kan förstå. Jag kan inte förstå hur hon vill skada sig själv på det sättet, säger en märkbart berörd Lovisa Worge i det sista avsnittet av Imperiet Bianca


Lovisa Worge och Bianca Ingrosso. Foto: Stella Pictures.

"Måste hitta tillbaka till självrespekten och kärleken till mig själv"

Därefter får man höra Biancas syn på det hela ytterligare en gång:

– Det är inte normalt att prioritera sex timmar varje dag bara till att hetsäta och spy. 

Hon tillägger:

– Jag måste hitta tillbaka till självrespekten och kärleken till mig själv. 

För att få bukt med sin ätstörningsproblematik tror Caias medgrundare Micke Snabb att Bianca måste ta avstånd från sitt yrke:

– Jag tror ju att det är omöjligt att kombinera att bli frisk från bulimi samtidigt när du är influencer, tv-stjärna, fotomodell och alltid ser dig själv överallt. Jag tror det är jävligt svårt alltså. 

– Du granskar ju dig själv på ett sätt som inte många andra gör.

Lider du av en ätstörning? Det finns hjälp att få.

  • Är du under 18 år kan du kontakta en ungdomsmottagning, elevhälsan eller barn- och ungdomspsykiatrin, bup. På en del bup-mottagningar behöver du remiss från vårdcentralen.
  • Om du är 18 år eller äldre, då kan du boka tid på en vårdcentral, psykiatrisk mottagning eller på företagshälsovården om du jobbar. 
  • Du som är upp till 20-25 år kan också kontakta en ungdomsmottagning. Åldersgränsen för hur gammal man får vara för att ta hjälp av en ungdomsmottagning varierar mellan olika ungdomsmottagningar.

Du kan läsa mer på 1177.