Sanna Guidetti om skönhetsoperationen: "Inget ansvar"

Sanna Guidetti om skönhetsoperationen: "Inget ansvar"
Sanna Guidetti säger vad hon tycker och tänker gällande om offentliga personer ska dela med sig av vilka skönhetsoperationer de gjort. - Foto: Instagram/@sannaguidetti
Dela på Pinterest
Behöver man vara ärlig med att man gjort skönhetsoperationer i offentligheten? Nu ger influencern Sanna Guidetti sin syn på saken. Läs mer här!

Under en frågestund som influencern Sanna Guidetti hade på sin Instagram under tisdagen fick hon en fråga om vad hon tycker om offentliga personer som gör skönhetsoperationen Brazilian butt lift (BBL).

Skönhetsoperationen innebär att man förstorar, lyfter eller skulpterar rumpan genom att man tar fett från en annan del av kroppen och placerar det på rumpan. Operationen kan innebära stora risker, man kan bland annat drabbas av propp och blodförgiftning enligt flera källor.

Att göra en så kallad BBL har blivit allt vanligare den senaste tiden. Många väljer däremot att inte berätta att de har gjort en skönhetsoperation – oavsett om det handlar om rumpförstoring eller någon annan skönhetsoperation. 

Men som offentlig person, behöver man vara öppen med om man gjort en skönhetsoperation? 

"Kommer inte dela med mig av allt"

Enligt Sanna Guidetti har man ingen skyldighet att göra det. Hon menar istället att de som följer offentliga personers liv på sociala medier har "alldeles för höga förväntningar".

"Vad säger du om offentliga kvinnor som gör bbl men väljer att inte gå ut med det? Skevt eller okej?", lyder frågan som Guidetti svarar på på sin Instagram Story. 

– Jag vet att frågan är komplex med att man borde vara ärlig på sociala medier om man gör något skönhetsingrepp, men jag kan också tycka att vi inte har ett ansvar att säga allt vi gör, säger hon och tillägger:

– Jag har inget ansvar att dela med mig av var jag är påväg nu, jag delar med mig av saker jag vill dela med mig av. Jag kommer inte dela med mig av allt. Jag tycker att många följare har alldeles för höga förväntningar på offentliga personer.

Foto: Instagram/@sannaguidetti