Allt om unga stjärnskottet Oliva Lobato

Allt om Olivia Lobato. - Foto: STELLA Pictures/Patrik Österberg/Fredrik Jonasson
Dela på Pinterest
Här hittar du allt du inte visste om turné-aktuella popprinsessan Olivia Lobato!

I maj 2021 debuterade unga stjärnskottet Olivia Lobato med sin första singel "Syrener" och har sedan dess fått ihop över 35 miljoner lyssningar på Spotify. Just nu är hon aktuell med nya låten "Resten av vårt liv" som handlar om studenten och att ta nya steg i livet.

Trots miljontals lyssningar är Olivia Lobato ett hyfsat nytt namn i musikvärlden och många kanske inte vet så mycket om henne. 

Fortsätt läsa nedan för att få reda på allt du vill veta om Olivia Lobato!

Olivia Lobato: Bakgrund och familj

Den 19 februari 2004 föddes Olivia in i en familj med mamma Eliana, pappa Rodrigo och storasyster Maria. I skrivande stund är hon 19 år gammal.

Olivia växte upp i Tyresö, en förort söder om Stockholm. Vid fem års ålder tog familjen beslutet att flytta till Brasilien, där de har sina rötter. Fyra år senare återvände familjen till Sverige och Tyresö igen.

Livet utanför musiken

När Olivia slog igenom år 2021 varvade hon musiken med gymnasiestudier. Hon studerade inredningsdesign på Designgymnasiet Sickla och tog äntligen studenten i juni i år. 

Hur blev Olivia Lobato känd?

Karriären började på populära appen TikTok. Där publicerade Olivia covers på välkända låtar och antalet följare steg snabbt uppåt. 

– TikTok kom in i bilden 2020, jag visste att det va en bra app att bli upptäckt på men ändå var jag nervös första gången jag la ut när jag sjöng. Min allra första cover var på låten Svag och den gick viral inom bara några timmar. Det gav mig självförtroendet och modet att lägga upp mer!! Tillslut nådde jag min följarbas som idag stöttar mig i allt jag gör, berättar hon för Tove Magazine.

Se Olivia Lobato live i sommar!

Efter framgångsrika år med framträdande hos bland annat Bianca Ingrosso i programmet BIANCA, kan du nu se Olivia live i sommar på flera ställen runt om i Sverige. 

Se även till att följa henne på sociala medier under namnet @olivia.lobato på Instagram och @ollanlobato på TikTok!

Foto: Instagram @olivia.lobato/Livenation