Lucianoz tar över dansbandsvärlden efter genomslag på Tiktok

Allt om dansbandsstjärnan Lucianoz
Allt om dansbandsstjärnan Lucianoz. - Foto: Claudio Bresciani/TT/STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Lucianoz slog igenom på TikTok och har idag miljontals lyssningar på Spotify. Här hittar du allt du inte visste om 30-åringen från Rinkeby som tagit över dansbandsvärlden!

TikTok är appen för nya genomslag inom musikvärlden, inte minst för dansbandssångaren Lucianoz. På juldagen 2022 släppte han sin första cover på Spotify och kort därefter hade han över fem miljoner spelningar. 

Läs merLancelot "Lance" Hedman Graaf: Familjen, musiken och missbruket

Lucianoz: Ålder 

Lucianoz, som egentligen heter Luciano Jerry Axelsson, är född den 13 maj 1993. Han fyllde alltså 30 år 2023.

Lucianoz: Bakgrund

Lucianoz växte upp i Rinkeby utanför Stockholm med föräldrar som lyssnade på dansband. Han har tidigare berättat att han först försökte lyckas inom RnB, bland annat genom en audition i "Idol". Men det var först i oktober 2022 som Lucianoz gav sig på dansband-genren och blev uppmärksammad för första gången. Hans syster publicerade nämligen en video på TikTok, där han sjunger en cover av Stefan Borschs "Det är ju dej jag går och väntar på", som snabbt gick viral.

Lucianoz: Genomslag, skivkontrakt och turné

Efter att systerns video på TikTok gick viral i Sverige fick Lucianoz ett skivkontrakt. Succé-covern släptes på Spotify och han blev snabbt inbjuden att spela under flera tv-sändningar, bland annat i "Melodifestivalen".

Under våren har han turnerat runt i Sverige och uppträtt på ställen som Skansen och Victoriadagarna. 

Lucianoz: Släpper dokumentärserie om sitt liv

I juni meddelade TV4 att de spelat in en dokumentärserie om Lucianoz liv, som kommer att sändas senare i höst. Enligt Lucianoz själv ska serien följa hans väg till dansbandsdrömmen, samt ge tittarna en inblick i hans liv och vägen framåt. 

Lucianoz: Det heter han på Instagram

Du hittar Lucianoz på Instagram under användarnamnet @lucianozofficial.

Källa: Instagram/@lucianozofficial