Mest läst

Lucianoz tar över dansbandsvärlden efter genomslag på Tiktok

Allt om dansbandsstjärnan Lucianoz. - Foto: Claudio Bresciani/TT/STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Lucianoz slog igenom på TikTok och har idag miljontals lyssningar på Spotify. Här hittar du allt du inte visste om 30-åringen från Rinkeby som tagit över dansbandsvärlden!

TikTok är appen för nya genomslag inom musikvärlden, inte minst för dansbandssångaren Lucianoz. På juldagen 2022 släppte han sin första cover på Spotify och inom kort tid hade han över fem miljoner spelningar. 

Stefan Borschs "Det är ju dej jag går och väntar på" ledde till Lucianoz genomslag i svenska musikvärlden och idag har han släppt fler låtar som fortsätter att spelas flitigt. En av dem är Pernilla Wahlgrens hitlåt "Piccadilly circus" som har fått en ny tappning av dansbandsfenomenet och som han spelade under sitt första tv-framträdande i Melodifestivalens semi-final 2023.

Läs merLancelot "Lance" Hedman Graaf: Familjen, musiken och missbruket

Lucianoz: Ålder och bakgrund

Lucianoz, som egentligen heter Luciano Jerry Axelsson, föddes 13 maj 1993 och är i skrivande stund är han 30 år gammal.

Han växte upp i Rinkeby utanför Stockholm med föräldrar som lyssnade på dansband. Dock försökte han sig först på att lyckas inom RnB, genom bland annat en idol audition. Men det var i oktober 2022 som han blev uppmärksammad för första gången. Hans syster publicerade en video på TikTok när han sjöng en låt av Stefan Borsch och den blev snabbt viral. 

Lucianoz: Genomslag, skivkontrakt och turné

Efter att systerns video på TikTok blev viral i Sverige fick Lucianoz ett skivkontrakt. Succé-covern släptes på Spotify och han blev snabbt inbjuden att spela under flera tv-sändningar, som bland annat Melodifestivalen.

Under våren har han turnerat runt i Sverige och uppträtt på ställen som Skansen och Victoriadagarna. Det är hans första stora turné och han har fortfarande en hel del datum kvar!

  • 24/6 Tidan 
  • 30/6 Stenungsund
  • 1/7 Köpingsvik
  • 7/7 Borlänge
  • 8/7 Boden
  • 15/7 Arvika
  • 22/7 Lysekil
  • 25/8 Borgsvik 
  • 23/9 Silja Line
  • 20/10 Ystad

Lucianoz dokumentärserie har premiär i höst

I juni meddelade TV4 att de spelat in en dokumentärserie om Lucianoz som kommer att sändas hösten 2023. Enligt Lucianoz själv ska serien följa hans väg till dansbandsdrömmen och vi kommer att få en inblick i hans liv och vägen framåt. 

Se till att inte missa allt spännande som händer genom att följa Lucianoz på Instagram under namnet @lucianozofficial!