Lancelot "Lance" Hedman Graaf: Familjen, musiken och missbruket

Allt om Lancelot Hedman Graaf
Allt om Lancelot Hedman Graaf. - Foto: STELLA PICTURES
Dela på Pinterest
Musikkarriären, missbruket och familjen – här hittar du allt du vill veta om kändissonen Lancelot Hedman Graaf.

Som son till de kända profilerna Magdalena Graaf och Magnus Hedman har Lancelot Hedman Graaf levt i det offentliga rummet länge. 

Genom åren har Lancelot, även kallad Lance, gjort en hel del. Han har bland annat varit huvudperson i sin egen tv-serie Lance vs. Livet, han har medverkat i både Let's Dance och Melodifestivalen

Dessutom har han varit öppen med sitt missbruk, inte minst efter att han 2021 medverkade i tv-serien Behandlingen.

Lancelot Hedman Graaf: Ålder, bakgrund och familj

Lancelot, vars födelsenamn är Carl Sör Lancelot Hedman, föddes 21 juli år 2000. Han är i skrivande stund 22 år gammal och är född och uppvuxen i Stockholm.

Hans mamma, Magdalena Graaf, är en svensk sångare, modell och författare. Lances pappa Magnus Hedman är före detta fotbollsmålvakt i det svenska landslaget. 

Totalt har Lancelot fyra bröder, varav en, Isak, tragiskt avled år 2014. 

Lancelot om missbruket med alkoholen

Pappan Magnus Hedmans missbruk var en gång i tiden väldigt uppmärksammat i media, och sonen har själv insett att han ärvt en del av problematiken. I podcasten Nyfiken på som drivs av Kristin Kaspersen berättar han om sitt eget missbruk och om den gång hans kropp gav upp.

– Jag drack och gjorde massa andra konstiga saker. Så kollapsade jag bara, helt. Hjärtat stannade. Och när jag vaknade upp tänkte jag att 'fan, det var inte alkoholens fel, det var att jag tog den där tabletten också. Så då kan jag dricka ju, det är hur lugnt som helst', säger han i avsnittet och tillägger: 

– Man manipulerar sig själv för att hitta sätt att få dricka. Det spelar ingen roll om man får hjärtstopp eller voltar bilar, du hittar alltid ett sätt att manipulera dig själv till att det är en bra idé att dricka.

Musikkarriären: Lance & Linton och debut EP:n

I juni 2019 skrev Lancelot skivkontrakt med Universal Music som en del av duon Lance & Linton. De släppte låten Best Time's Right Now i juni samma år.

Nu har duon separerats och fokuserar på sina egna karriärer. Linton har lagt musiken på hyllan för att satsa på skådespeleriet, medan Lancelot gjorde solodebut i oktober 2021 under namnet Lancelot. Singeln "Fördärvad" skrevs under tiden han var inskriven på ett behandlingshem för missbruk och han berättar att han varit influerad av artister som BB King och Johnny Cash.

I år debuterade Lancelot med EP:n "Medborgare av ingenstans".

Har Lancelot Hedman Graaf flickvän?

När Lancelot var 17 år gammal var han i ett uppmärksammat förhållande med den då 24-åriga influencern Paulina “Paow” Danielsson. Relationen tog slut och i mars 2020 förlovade han sig med sin dåvarande flickvän, Emilia Lantz. Lance och Emilia bröt upp och under 2021 gick han ut med ett nytt förhållande med Desdemona Erlandsson Bååth.

Vad vi vet håller paret fortfarande ihop, men i skrivande stund var det över ett år sedan han publicerade en bild på paret på sociala medier.

Vad heter Lancelot Hedman Graaf på sociala medier?

Gör som nästan 40 tusen andra och följ Lancelot på Instagram! Du hittar honom under namnet @lancelothedmangraaf.