Så får du en solkysst hud – brun utan sol guide

- Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Drömmer du om en vacker, solkysst hud, men vill undvika att utsätta dig för solens skadliga strålar? Då är brun utan sol ditt bästa vapen! Vi går igenom allt du behöver veta för att få en naturlig och jämn solbränna, helt utan att sola.

Artikeln innehåller köplänkar.

Välj rätt produkt för din hudtyp

En av de viktigaste sakerna när det kommer till brun utan sol är att välja rätt produkt för din hudtyp. Det finns olika formuleringar att välja mellan, såsom lotions, mousses, sprayer och geleer. En lotion kan vara lämplig för torr hud, medan en mousse eller spray kan fungera bättre för fet eller kombinerad hud. Ta dig tid att läsa på om olika märken och deras formuleringar för att hitta den perfekta produkten för just dig.

Läs mer: Därför ska du använda solskyddsfaktor året runt – våra bästa tips på solkräm

Applicera jämnt

När det är dags att applicera brun utan sol är det viktigt att vara noggrann och applicera jämnt över hela kroppen. Börja med en liten mängd produkt och arbeta dig uppåt efter behov. Använd en appliceringshandske eller en mjuk borste för att undvika ojämnheter och se till att fördela produkten väl över huden. Glöm inte att även behandla de svåråtkomliga områdena som ryggen och baksidan av benen.

Lager på lager

För att undvika för mycket färg eller en orangefärgad solbränna är det viktigt att vara försiktig med färgen på brun utan sol-produkten du väljer. Välj en nyans som passar din naturliga hudton och bygg gradvis upp färgen genom att applicera produkten i flera lager vid behov. Kom ihåg att det är lättare att lägga till mer färg än att ta bort den.

Underhåll din solbränna

För att förlänga och underhålla din solbränna är det viktigt att återfukta huden regelbundet. Använd en återfuktande kräm som hjälper till att bevara färgen och undvika att huden flagnar. Undvik även långa varma duschar och bad, eftersom det kan bidra till att färgen försvinner snabbare.

Brun utan sol för kroppen1.Brun utan sol mousse från Ida Warg. Pris: 199 kronor. Du hittar den här!

2. Brun utan sol mousse från Sunny Stories. Pris: 199 kronor. Köp den här!

4. Brun utan sol mousse från St Tropez. Pris: 349 kronor. Köp den här!

3. Brun utan sol olja från Nuxe. Pris: 435 kronor. Du hittar den här!

4. Brun utan sol från Tanrevel Pris: 1299 kronor. Köp den här!

Brun utan sol för ansiktet1. Brun utan sol mist från Ida Warg. Pris: 199 kronor. Du hittar den här!

2. Kabuki borste från Ida Warg. Pris: 99 kronor. Köp den här!

3. Brun utan sol handske för ansiktet. Pris: 59 kronor. Här finns den!

4. Brun utan sol från James Read. Pris: 459 kronor. Du hittar den här!

5. Brun utan sol från Clarins. Pris: 325 kronor. Köp den här!