Linnea Henriksson: Pojkvännen, sonen och framgångsrika karriären

Linnea Henriksson och Wille Alin har en son tillsammans.
Linnea Henriksson och Wille Alin har en son tillsammans. - Foto: STELLA Pictures/Jari Kantola.
Dela på Pinterest
Linnea Henriksson slog igenom i Idol och har sedan dess blivit en av Sveriges folkkäraste pop- och jazzdrottningar. Här är allt du vill veta om sångfågeln från Halmstad.

Pop- och jazzartisten Linnea Henriksson sjöng sig in i hela svenska folkets hjärtan 2010. Här har vi listat svaren på de vanligaste frågorna om Henriksson. 

Linnea Henrikssons ålder – hur gammal är hon?

Linnea Henriksson föddes den 9 november 1986, med andra ord fyller hon fyller 38 år 2024. 

Bakgrund: Linnea Henrikssons koppling till Halmstad

Linnea Henriksson är född och uppvuxen i Halmstad i södra Halland. Artisten studerade musik på gymnasiet och efter studenten tog hon sitt pick pack och flyttade till Växsjö för att vidareutbilda sig inom en sång, för att till sist läsa två år på jazzmusikerlinjen i Skurup. 

Visste du att hon även har en låt som, likt hemstaden, heter "Halmstad"? 

Har Linnea Henriksson någon partner?

2010 fann Linnea Henriksson kärleken i musikern Wille Alin. I en intervju med Allas hyllade hon partnern och berättade att han lockar fram hennes bra sidor.

– Han är trummis och vi träffades första gången då vi spelade på samma ställe och jag tycker bara allt blir bättre för varje år. Alla som ser Wille lira inser att han är ”fullt ut”. Han både spelar och lever med allt han är och har, sa hon till tidningen. 

Har Linnea Henriksson barn?

Våren 2019 välkomnade Linnea och Wille sitt första barn, sonen Rune

"Vill bara säga att jag och mina killar mår bra, stor som liten", skrev sångerskan då på Instagram.

Var bor Linnea Henriksson?

Artisten är sedan en tid tillbaka bosatt i Stockholm. Hon bor tillsammans med pojkvännen Wille. Paret har även en sommarstuga på Västkusten där Henrikssons studio även huserar. 

Idol 2010 – Linnea Henrikssons genombrott

Linnea Henriksson tävlade i TV4:s underhållningsprogram Idol 2010, i tävlingen landade hon en fjärdeplats, trots utebliven vinst blev det hennes stora genombrott. 

Året därpå släppte hon debutsingeln "Väldigt kär/obegripligt ensam" och karriären har sedan dess gått på räls. Hon har bland annat vunnit titeln som "Årets artist" på galan P3 guld, turnerat med Gyllene Tider och samarbetat med Avicii


Utöver sångkarriären har Linnea även agerar programledare i P3 och Musikhjälpen

Linnea Henriksson i Så mycket bättre

Halmstadsdottern deltog i den nionde säsongen av Så mycket bättre, hon tolkade bland annat låten "Den stora dagen, som nådde stora framgångar. 

Linnea Henrikssons turné 2023

Under våren och försommaren 2023 åkte Henriksson ut på en efterlängtad turné. Hon styrde då skutan till olika delar av Sverige och avslutade i Molkom i mitten på juni. 

Läs mer: Linnea Henriksson turné – här är alla spelningar

Men längtan tillbaka till scenen var för stark och artisten hade då ytterligare en turné planerad, där hon bland annat besökte "Hotell Hassebacken" i Stockholm och "Piteå dansar och ler" i Piteå. 

Linnea Henriksson på Instagram

Nyfiken på att veta mer om folkkära Linnea Henriksson? Du hittar henne under användarnamnet @linneahendrix på Instagram.