Allt om Benjamin Ingrosso: Uppväxt, karriär och kärlekslivet

Allt om Sveriges popkung Benjamin Ingrosso
Allt om Sveriges popkung Benjamin Ingrosso - Foto: Fredrik Jonasson / Patrik C Österberg / STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Artist, låtskrivare, programledare och producent är bara några ord som beskriver Benjamin Ingrosso. Han är en av Sveriges populäraste artister och kommer från en folkkär familj. Läs mer om Benjamin här!

Det har nog inte undgått någon att Benjamin Ingrosso tagit sig till toppen av kändiseliten i Sverige. Han är Sveriges motsvarighet till Storbritanniens Harry Styles och med hans framgångsrika musikaliska verk och sin snygga look har han snabbt blivit en av landets största artister – och fan-skaran fortsätter ständigt att växa. 

Han kommer från en välkänd familj och har synts till i media och på olika scener sedan barnsben. Här kan du läsa mer om svenska popkungen Benjamin Ingrosso!

Hur gammal är Benjamin Ingrosso?

Benjamin, vars fullständiga namn är Benjamin Daniele Wahlgren Ingrosso, föddes 14 september 1997 i Oscars församling i Stockholm. I skrivande stund är han 25 år gammal.

Benjamin Ingrosso: Familj och uppväxt

Släkten Wahlgren Ingrosso har länge varit en del av nöjesbranschen. Pappan Emilio Ingrosso är en före detta dansare, numera krögare, och mamman Pernilla Wahlgren är bland annat sångare, skådespelare och programledare. Föräldrarna skiljde sig 2002. 

Han är syskon till influencern, affärskvinnan och programledaren Bianca Ingrosso, samt krögaren Oliver Ingrosso och yngre halvbrodern Theo Wahlgren. Tillsammans har de fyra syskonen växt upp på Lidingö med sin mamma. 

Läs mer: Oliver Ingrosso ska bli pappa – väntar barn med flickvännen Zoe

Hur lång är Benjamin Ingrosso?

Benjamin är 175 centimeter lång.

Kärlekslivet – är Benjamin singel?

År 2013 blev Benjamin tillsammans med influencern Linnea Widmark och paret höll ihop i sex år. Paret syntes ofta ihop, till och med i några avsnitt av familjens realityserie Wahlgrens värld

När förhållandet tog slut fick de mycket uppmärksamhet i media. Linnea flyttade till Santa Teresa i Costa Rica, och Benjamin skrev en låtar om uppbrottet.

“Jag vill säga att han är fantastiskt och ett musikaliskt geni, en sån talang, men det är klart det är speciellt att höra låtar om sig själv överallt.”, sa Linnea i podcasten Två meter dumheter efter uppbrottet.

Under 2022 ryktades det att artisten istället dejtade norska influencern Frøya Winther. De syntes ihop på resor och lämnade kommentarer på varandras Instagram. Romansen bekräftades inte av någon part. 

Då kan du se Benjamin Ingrosso live 2023

Sommaren 2023 åkte Benjamin på sin första riktiga sommarturné. Han stannade på olika festivaler och konsertplatser runt om i Sverige och Norge. Turnén Allt det vackra som startade 2 juni har sitt sista datum 15 september, och många av konserterna såldes slut. 

Artisten meddelade att sista konserten blir på Gröna Lund i Stockholm. En kär scen för många svenska artister. 

Andra datum som inte är slutsålda är:

 • 14 juli – Helsingborg Bayside Festival
 • 28 juli – Östersund Storsjöyran
 • 29 juli – Norrköping Hugo Parkfestival
 • 3 augusti – Borgholms slottsruin
 • 4 augusti – Karlskrona Skärgårdsfest
 • 5 augusti – Arvika Hamnfest
 • 18 augusti – Örebro Gustavsvik
 • 1 september – Borås Åhaga
 • 2 september – Huskvarna Folkets Park
 • 9 september – Linköping Bonfire Festival
 • 15 september – Stockholm Gröna Lund

Följ Benjamin Ingrosso

Följ Benjamin på Instagram för att hålla koll på det senaste, @benjaminingrosso!