Därför blir Taylor Swift historisk

Taylor Swift skriver historia – igen
Taylor Swift skriver historia – igen. - Foto: AP / George Walker IV / TT
Dela på Pinterest
Nu skriver världsstjärnan Taylor Swift återigen historia efter att hon som första levande artist på 67 år slår ett nytt Billboard-rekord.

Taylor Swift, 33, skriver historia som den första kvinnliga artisten med fyra album samtidigt på Billboards topp-tio-lista, uppger Billboard.

Hennes senaste skiva "Speak now (Taylor's version)" ligger etta på den lista som publiceras 22 juli, vilket ger Swift hennes tolfte förstaplacering.

Slår 67 år gammalt rekord

Därmed slår hon Barbara Streisands tidigare rekord med elva förstaplaceringar och blir den kvinnliga artist med flest förstaplaceringar på listan.

Men inte nog med det. Taylor Swift blir samtidigt den första kvinnliga artisten att samtidigt ha fyra av sina album bland de tio första på Billboard 200. Efter "Speak now (Taylor's version)" kommer "Midnights" och "Folklore". Inte sedan Herb Alpert 1966 har en levande artist lyckats med samma bedrift.

Efter sin död 2016 hade dock Prince fem av sina album bland de tio första på samma lista.

Taylor Swift till Stockholm 2024

Just nu är Swift ute på sin omtalade världsturné The Eras Tour. Den gick av stapeln i USA och kommer till Europa under 2024. För första gången någonsin har en av hennes turnéer stopp i Sverige – och inte bara en gång.

17, 18 och 19 maj intar Taylor Swift Friends Arena i Stockholm och biljetterna är redan slutsålda.

Läs mer: Miljonbeloppet – så mycket tjänar Taylor Swift på varje konsert

Läs mer: Tidslinje: Hur Taylor Swifts förhållanden har speglats i hennes musik