Efter Barbie-succén – Polly Pocket blir spelfilm

Lily Collins blir Mattels nästa stjärna i kommande Polly Pocket-filmen
Lily Collins blir Mattels nästa stjärna i kommande Polly Pocket-filmen - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press/Paul Sakuma
Dela på Pinterest
Grundarna av Barbie fortsätter att rida på succé-vågen. Nu blir 80-tals dockan Polly Pocket till spelfilm.

Efter succén med Greta Gerwigs Barbie-film fortsätter leksaksföretaget Mattel att satsa på filmer om dockor, rapporterar Variety.

Girls-regissören Lena Dunham ska regissera en film om Polly Pocket – som är en leksak från 80-talet bestående av en liten docka i en ask som går att öppna. 

Vem ska spela Polly Pocket?

Medan Dunham förväntas regissera filmen från ett manus som hon dessutom skrivit själv, är det Emily in Paris-skådespelerskan Lily Collins som ska spela huvudrollen.

Robbie Brenner, chef för företaget bakom både Barbie och Polly Pocket, berättar i intervjun med Variety om nöjet att få samarbeta med Collins och Dunham.

"Först och främst är de två av mina favoritdamer någonsin," sa Brenner. Hon beskrev Dunhams manus för filmen som "bra", men gav inte några detaljer om handlingen.

Barbies succé världen över

Den feministiska filmen om Barbiedockan, med Margot Robbie och Ryan Gosling i huvudrollerna, har tagit över världen och satt ett starkt starkt avtryck hos många som sett den. Greta Gerwigs sätt att ta upp samhällsproblem på ett humoristiskt sätt har hyllats och slagit flera rekord.

Nu hoppas företaget Mattel kunna uppfölja Gerwigs framgång med Barbie i ännu fler filmer.