Efter sjukdomsbeskedet – ingen medicin fungerar mot Céline Dions sjukdom

Céline Dion fortsätter kämpa mot sjukdomen
Céline Dion fortsätter kämpa mot sjukdomen. - Foto: STELLA Pictures/ddp/abaca press
Dela på Pinterest
Céline Dion kämpar mot sjukdomen stiff person syndrome. Nu berättar artistens syster mer om beskedet som fick sångerskan att ställa in sin världsturné.

Det var i vintras som världsstjärnan Céline Dion, 55, första gången öppnade upp om sjukdomsbeskedet för sina fans. Hon har drabbats av nervsjukdomen stiff person syndrome, vilken har gjort att hon tvingats ställa in hela sin världsturné.

Nu har Célines syster, Claudette Dion, öppnat upp om sångerskans tillstånd i en intervju med tidningen Le journal de Montreal.

Läs mer: Céline Dion drabbad av obotlig sjukdom – berättar i känslosam video

Kan inte sjunga

Stiff person syndrome drabbar bara en på miljonen och innebär att det centrala nervsystemet påverkas genom att musklerna i kroppen blir stela, skriver Socialstyrelsen på deras hemsida.

Sångerskan har själv förklarat sina symtom för fansen, vilket mestadels har varit spasmer. Dessa gör att det blir svårt för henne att gå och påverkar även hennes stämband, hon kan därför inte längre sjunga som hon brukade göra.

"Omöjligt"

I intervjun med storasystern Claudette berättar hon att deras andra syster Linda, numera behöver bo hos Céline för att ta hand om henne.

– Jag tror ärligt talat att hon mest av allt behöver vila. Hon försöker alltid vara störst, och starkast. Någon gång kommer ditt lilla hjärta och din lilla kropp tala om det för dig, säger hon till tidningen enligt Aftonbladet.

Claudette berättar även att det är svårt för dem att hitta rätt mediciner för att göra sångerskan frisk. Hon kallar det till och med "omöjligt", men förklarar att Céline gör allt hon kan för att hitta en lösning, samt att alla i familjen håller hoppet uppe.