Hov1 tvingas betala tillbaka till Eksjö efter nobbad spelning

Hov1 ligger lågt efter uppgifterna om att de spelade på en privat fest efter att ha ställt in en konsert.
Hov1 ligger lågt efter uppgifterna om att de spelade på en privat fest efter att ha ställt in en konsert. - Foto: Stina Stjernkvist/TT, Magnus Andersson/TT
Dela på Pinterest
Eksjö stadsfest får tillbaka pengarna efter att hiphopgruppen Hov1 i sista stund ställde in helgens spelning på den småländska festivalen.

Hov1 ställde in framträdandet i Eksjö med hänvisning till sjukdom. Men bara några timmar senare spreds en film på sociala medier där bandet i stället uppträdde på en privat fest, vilket Aftonbladet rapporterade om. Gruppens medlemmar har fortfarande inte kommenterat uppgifterna om att de istället för den inbokade festivalkonserten valde att spela på en privat fest. Inte heller bandets pressansvarige eller någon annan på skivbolaget Universal Music har valt att ge någon förklaring.

Maria Stejdahl på Eksjö Stadsfest har varit i kontakt med bokningsbolaget, United Stage.

– Dialogen med Hov1 sköter United Stage. Vi blir återbetalda för deras spelning såklart.

Hon berättar att Eksjö Stadsfest drivs som en ideell förening utan vinstintresse. Vanligtvis jobbar hon som rektor på en skola.

– Hov1:s agerande får de stå för själva, för vår del känner jag bara: kan vi inte bara fokusera på att det blev en jättebra festival?