Pär Lernström talar ut om felsägningen i Idol: "Jävla snuskgubbe alltså"

Pär Lernström om felsägningen i Idol: "Jävla snuskgubbe alltså"
Det råkade slinka ur ett könsord ur Pär Lernströms mun under en deltagarintervju. - Foto: Fredrik Sandberg/TT, Christine Olsson / TT
Dela på Pinterest
Det är inte alltid det går som man vill under en direktsändning i tv, det är något som programledaren Pär Lernström har full koll på. Nu talar han ut om felsägningen i "Idol".

Pär Lernström, 43, har varit programledare i "Idol" i över 10 år. Han tog över stafettpinnen från programledarkollegan Peter Jihde, 52, 2011 och sedan dess har han lett "Idol"-skutan med bravur – med ytterst få felsteg. 

"Jävla snuskgubbe"

En gång gick det dock inte riktigt planerat för Lernström. Året var 2013 och den då 33-årige programledaren var inne på sin tredje "Idol"-säsong när det – under direktsändning på bästa sändningstid – blev lite rörigt i huvudet på honom.

– För tittarna blir det så "vad står han och tänker på när han pratar med den här lilla... jävla snuskgubbe alltså", säger Pär Lernström i Martin Björks Youtube-serie "Intimt med Björken" när han berättar om incidenten. 

Det hela handlar om en felsägning som slank ur Pär Lernström under en intervju med en av deltagarna under "Idol" 2013.

Pär Lernström om felsägningen i "Idol"

Deltagaren, den då 17-åriga Matilda Melin, hade fått höra av juryn att hon tappat självförtroendet. Detta var något som Pär ville fånga upp under intervjun och han hade därför tänkt ställa frågan hur hon skulle gå tillväga för att "hitta ett bättre självförtroende", eller för att "få fatt på det igen".

De två formuleringarna blev istället en blandning av "hitta" och "fatt" – två ord som resulterade i att det kom ut ett könsord från programledarens mun.

– Det som kommer ut ur min mun är "de säger att du tappat självförtroendet, hur ska vi fitta... hur ska vi hitta det?", berättar Pär Lernström när han återberättar händelsen i "Intimt med Björken". 

Lärnström berättar att deltagaren Matilda Melin började skratta åt felsägningen, men att han misstänker att tittarna fick helt andra tankar om honom. 

– Jag löste det ju inte, det var ju det som var problemet. För jag körde ju bara på, säger Pär Lärnström i "Intimt med Björken". 

Du kan se Pär Lernströms intervju med Matilda Melin i klippet nedan.


Läs mer:Bianca Ingrossos hyllning till Pär Lernström: "Snällaste av alla"