Därför lägger Benjamin Ingrosso karriären på hyllan: "Inte tid"

Benjamin Ingrosso har en succéturné bakom sig, något som mamma Pernilla Wahlgren misstänker kommer resultera i att han kommer vilja satsa på en karriär utomlands.
Benjamin Ingrosso har en succéturné bakom sig, något som mamma Pernilla Wahlgren misstänker kommer resultera i att han kommer vilja satsa på en karriär utomlands. - Foto: Claudio Bresciani / TT, STELLA Pictures/Patrik Österberg
Dela på Pinterest
Benjamin Ingrosso lägger – efter stor succé och tre säsonger – ner programmet "Benjamins". Nu berättar Pernilla Wahlgren mer om vad som ligger bakom beslutet.

Den senaste säsongen av "Benjamins", den tredje i raden, blev också den sista. I samband med att den nämnda säsongen skulle dra igång kom beskedet att programmet inte kommer fortsätta

– Det är skittråkigt, men det blir den sista säsongen. Det är för att jag vill fan sluta på topp, sa programmets mittpunkt Benjamin Ingrosso i en video på Instagram i våras. 

Efter beskedet drog mycket riktigt den sista säsongen igång. De som Benjamin Ingrosso hade som gäster under säsongen var bland andra Alexander Kronlund, Seinabo Sey och Oskar Linnros

"Benjamins" – Årets livsstilsprogram på Kristallen 2023

Men trots att säsongen – och programmet i sig – nådde sitt slut var det inte slutpratat om "Benjamins" i tv-rutan. Programmet vann nämligen i kategorin Årets livsstilsprogram på Kristallengalan som ägde rum i slutet på augusti. 

– Jag är bara glad att jag har fått vara del av tv-Sverige i en del i mitt liv. Så det här kommer att vara ett minne för livet, sa Benjamin Ingrosso efter att programmet tog hem priset. Benjamin Ingrosso vann även pris i kategorin Årets tv-personlighet på galan. 

Läs mer: Hon är tjejen som stod tätt intill Benjamin Ingrosso på röda mattan 

Pernilla Wahlgren berättar: Därför väljer Benjamin att lägga ner tv-programmet

Ett annat forum där det vinnande och nu avslutade tv-programmet tas upp är i podcasten "Wahlgren & Wistam", som drivs av Pernilla Wahlgren och Sofia Wistam.  Där berättar Pernilla mer om varför Benjamin Ingrosso väljer att lägga tv-karriären på hyllan: 

– Jag tror att han känner, eftersom det är ett program där man bjuder in musikaliska artister och vänner. Han känner att "jag har fått alla de som jag brinner för, jag har fått alla min drömgäster. Hur ska jag kunna toppa det här?", säger Pernilla Wahlgren i podcasten och fortsätter.

– Då kanske det slutar med att han är tvungen att bjuda in gäster som han egentligen inte har någon relation till eller tycker är så bra. Då blir det verkligen fel liksom. 

Vill satsa på en karriär utomlands 

Därefter drar hon en parallell till "Allsång på Skansen", programmet som hon själv är programledare för, och förklarar att där behöver hon, till skillnad från Benjamin i "Benjamins", inte vara särskilt genuint intresserad av gästen. Utan där handlar det mest om att ställa några frågor för att sedan sjunga en allsång tillsammans. 

I "Benjamins" däremot, där krävs det ett intresse och en starkare relation mellan Benjamin och gästerna då de både ska sjunga, umgås och äta god mat och ha en härlig kväll tillsammans, menar Pernilla. 

Hon tillägger även att i och med att Benjamin Ingrossos senaste – och första – egna turné blev en sådan succé, så kommer han troligen vilja lägga ner all sin kraft på musiken framöver:

– Sen tror jag också att efter hans otroliga turné nu här i sommar att nu börjar han att sikta ordentligt utomlands och då krävs det att man lägger all sin tid på det. Då har han liksom inte tid.