Carolina Gynnings gård – så mycket kostade den

Carolina Gynnings gård – så mycket kostade den
Carolina Gynning har köpt en stor gård på Ekerö. - Foto: Christine Olsson / TT, Erik Simander / TT
Dela på Pinterest
Carolina Gynning har blivit gårdsägare. Nu berättar hon hur mycket pengar hon köpte gården för.

Carolina Gynning, 44, har haft fullt upp på bostadsmarknaden den senast tiden. Hon har både köpt ett hus i Järvsö, köpt en stor gård och sålt sitt hus på Ekerö. Dessutom äger hon en lägenhet på Ibiza. 

Sålde huset på Ekerö – blev förlustaffär 

I våras bestämde sig Carolina Gynning för att lägga ut sin villa på Ekerö till försäljning. Planen var först att ta sig in till stan och bosätta sig i en lägenhet, men de tankarna ändrades sedan till något helt annat. Gynning köpte istället en gård på Ekerö. 

I samband med gårdsköpet hade hon också fullt upp med att få sålt villan, men det blev en process som inte gick så enkelt. Carolina Gynning fick hålla visningar flera gånger och i flera omgångar. Till slut fick hon sålt bostaden – för 12 miljoner kronor, det vill säga 3 miljoner kronor under utgångspriset. 

Priset för Carolina Gynnings gård: 18 miljoner 

I samma veva som hon försökte få sålt sin villa på Ekerö köpte Gynning alltså en hel gård på samma ö. Priset på den? 18 miljoner, berättar Carolina Gynning för Expressen

I sin podcast "Gynning & Berg" har 44-åringen berättat att hon i och med köpet äger flera hektar mark, samt att hon alltid drömt om att bo på en gård

Hon har även berättat att gården är i behov av lite renovering, så en inflytt kommer inte att ske förrän om ett tag.