Carolina Gynning öppnar upp om diagnosen: "Inte döende"

Carolina Gynning öppnar upp om diagnosen: "Inte döende"
Carolina Gynning. - Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund, ERIK MÅRTENSSON / TT
Dela på Pinterest
Carolina Gynning öppnar upp och delar öppet och ärligt med sig av den diagnos hon nyligen fått.

Konstnären Carolina Gynning, 44, driver podcasten "Gynning & Berg", i vilken hon nu berättar att hon fått en ADHD-diagnos. 

I ett podcastavsnitt förklarar Gynning att hon bland annat fått göra tester för att få fram svar på om det är så att hon har en diagnos eller ej. 

Carolina Gynnings ADHD-diagnos

Hon berättar att hon "hade alla rätt" på testerna, men beskriver också den stress hon kände under tiden hon utförde dem.

– Detta drev mig fullkomligt till vansinne. Alltså fullkomligt. Till den mildaste grad att jag fick avbryta testet. Jag gick liksom ut mitt i testet och bara "jag orkar inte mer, jag ser bara svart". 

Gynnings agerande är dock något som hennes poddkollega Carina Berg tror faktiskt ledde till att hon fick full pott på poängskalan:

– Det var ju nämligen som så att de i lugn ton när allt det här var klart sa till dig att ingen har fått så mycket rätt på en ADHD-utredning som du. De har aldrig sett någon med så många rätt, säger Berg i avsnittet. 

Medicineras

Carolina Gynning ska efter testet ha fått medicin som enligt henne fungerat "extremt bra" – ända tills hon blev drabbad av biverkningar som liknade panikångest. Under poddavsnittets gång hörde hon därför av sig till sin läkare för att framföra sin oro för sina besvär, och som svar fick hon enbart besked som gjorde henne lugnare:

– Då är jag väl inte döende helt enkelt. Jag trodde ju det lite där igår, men då är jag inte det, säger Gynning i avsnittet.

Konstnären berättar att hon skött sitt liv exemplariskt, eller att hon i alla fall har försökt göra det, trots att det tagit emot. 

– Jag har ändå försökt. Det är inte så att jag skitit i möten eller skitit i podden. Jag har ju gjort allt. Men det har tagit emot. Nu gör det ju inte det, utan nu bara löser jag allt precis som vanliga människor, berättar hon och förklarar att "vanliga" saker som sker i vardagen har kostat henne mycket energi.