Han är nya jurymedlemmen i "Idol" 2023

idol-jury
Han är nya jury-medlemmen i "Idol" 2023. - Foto: Henrik Montgomery/TT, Maja Suslin/TT
Dela på Pinterest
Chris Kläfford tar plats i "Idol"-juryn för första gången. Den tidigare vinnaren av tävlingen ska både bedöma och peppa deltagarna.

Elva "Idol"-deltagare fortsätter sin resa i den andra fredagsfinalen för säsongen. Chris Kläfford, 34, som vann "Idol" 2017, tar plats i juryn för en kväll – efter att ha coachat flera av idolerna under auditionturnén. Med sig har han erfarenheten av att själv ha sökt in till programmet ett antal gånger innan han kom med "på riktigt".

– Jag har ju sökt till "Idol" i flera olika åldrar från att jag var ganska ung, så jag kan relatera till många av dem. Jag är genuint engagerad i hur "mina" idoler – men även de andra deltagarna – upplever den här resan, säger Chris Kläfford till TT.

Chris Kläfford: "En enorm chans"

Efter att Fredrik Strand fick lämna programmet förra veckan är två av Chris Kläffords "skyddslingar" kvar i tävlingen: Louisa Hoxha och Simon Näslund.

TT: Har du något råd till deltagarna?

– Det man måste förstå är att man har fått en enorm chans genom att synas i tv. Många tänker att nu är det klart, nu kommer allting av sig själv, men så är det inte. Man får chansen att jobba röven av sig för att komma någon vart.


Foto: Henrik Montgomery/TT