Därför försvinner "Bianca" och "Wahlgrens värld" från Discovery+

Därför försvinner "Bianca" och "Wahlgrens värld" från Discovery+
Discovery+ och HBO Max slås ihop och blir streamingtjänsten Max. - Foto: STELLA Pictures/Robert Eklund, Claudio Bresciani / TT
Dela på Pinterest
Nu är det klart: Streamingtjänsten Max lanseras i Sverige nästa år. HBO Max och Discovery+ slås ihop i ett superpaket med sport och dramaserier för att ta upp konkurrensen med Netflix och andra rivaler.

Streamingtjänsten Max sjösattes i USA den 23 maj i år, sedan de stora mediebolagen Warner Bros och Discovery slagits samman. Men den europeiska lanseringen har dröjt.

Nu avslöjar Warner Bros Discoverys internationella chef Gerhard Zeiler i ett tal under tv-mässan i Cannes att Max kommer att erbjudas till tittare i 22 europeiska länder, däribland Sverige, från och med våren 2024, skriver Deadline.

Discovery+ och HBO Max slås ihop

Max kommer att samla de tv-serier och filmer som nu finns på HBO Max, med de dokumentärer och realityinnehåll samt den sport som finns hos Discovery+ i Sverige.

"Wahlgrens värld" och "Bianca" får ny streamingtjänst

Det innebär att den nya tjänsten blir den nya hemvisten för populära program som "Wahlgrens värld" och Bianca Ingrossos talkshow "Bianca". Max kommer också att strömma allsvenskan i fotboll och sommar-OS i Paris nästa sommar.

Företrädare för HBO Max i Sverige bekräftar uppgifterna, men har inga övriga kommentarer. Fler detaljer om hur den nya tjänsten kommer att se ut i Sverige presenteras vid en pressträff i Stockholm den 25 oktober.