Starka känslor efter tuffa valet i Robinson: “Gråter hejdlöst”

Starka känslor efter tuffa valet i Robinson: “Gråter hejdlöst”
Tuffa val resulterar i starka känslor i höstens säsong av "Robinson". - Foto: Skärmdump/Robinson/TV4
Dela på Pinterest
Tuffa val skapar starka känslor i "Robinson", inte minst för deltagaren Ylwa Lidén.

Höstens säsong av "Robinson" har dragit igång med hull och hår och i onsdagens avsnitt får två av deltagarna, Ylwa Lidén och Wilmer Touremaa, chansen att göra ett avgörandeval för tävlingens framtid. 

De blir nämligen skickade för att utföra en förhandling dem emellan: Vem av deltagarna i Lag Nord respektive Syd ska byta lag med varandra? 

Inför förhandlingen blev Ylwa intalad av sitt eget lag att det skulle bli en rolig upplevelse att få gå och möta en deltagare från motståndarlaget. 

Ylwas starka känslor efter förhandlingen i "Robinson"

Men väl där visade det sig att det inte alls kom att bli en härlig upplevelse för Ylwa, snarare tvärt om. 

– Hon gråter hejdlöst verkligen och är så sjukt ledsen, säger Lag Syd-medlemmen Maria Viscovi Falk i en synk efter att lagkamraten Ylwa kommit tillbaka till sitt lag. 

– Oj... Det var inget roligt, ska ni veta. Ingen rolig förhandling, säger en märkbart upprörd Ylwa och utbrister sedan gråtandes:

– Det var så sjukt!

En till synes förtvivlad Ylwa förklarar att hon och Wilmer från Lag Nord blivit tvungna att välja en lagkamrat var att byta med varandra, och att hon valt tidigare nämnda Maria. 

Maria utbytt i "Robinson"

Efter att hon framfört sitt beslut visas scener där hon stöttas av sina lagkamrater, inklusive Maria som numera tillhör Lag Nord. 

– Det känns ju väldigt nervöst och stressigt men jag känner mig inte... jag är absolut inte så ledsen i paritet med Ylwas ledsenhet. Det är fortfarande rätt mycket fokus på att jag bara vill att hon inte ska gråta, säger Maria i en synk i avsnittet.

"Robinson"-Ylwa stöttas av tittarna

Även på Instagram har Ylwa stöttats, då från tittarna: 

"Heja Ylwa du är bäst!!!"

"Fina Ylva, jag skulle nog känt detsamma! Även om man tror sig veta hur det är att vara i Robinson så måste man nog just vara där!"

"Man får ju förstå att alla känslor blir förstärka av hunger, att man inte har sitt vanliga sociala kontaktnät runt sig, osv. Inte konstigt man kan få starka känslor, även om man kanske ”vet” rent intellektuellt innan, att såna här twister kan komma."

"Usch ja, måste kännas superjobbigt att komma tillbaka och berätta detta till de andra"

Kritiken: "Robinson är en tävling och ingen lek!"

Men det finns även de som menar att om man gett sig in i leken, då får man leken tåla: 

"Åk hem om ni inte klarar av det! Robinson är en tävling och ingen lek! Det bör man ha i åtanke när man tackar ja!"

"Ja den som ger sig in leken får leken tåla. Roligt att det rörs om i grytan"

"Blev lite förvånad över Ylwas reaktion? Robinson är ett spel men inte på liv och död, samt inte heller att skapa en familj då endast en person kan vinna Robinson."

Lag Nords Wilmer valde att byta bort Therse Tang, som därmed är medlem i Lag Syd framöver.