Allt om Ellen Krauss: Ålder, partner och medverkan i "Så mycket bättre"

Ellen Krauss är en av artisterna som medverkar i "Så mycket bättre" 2023. - Foto: Instagram/@ellenkrauss, Linus Hallsenius/TV4
Dela på Pinterest
Sedan Ellen Krauss genomslag har hon turnerat med bland andra Laleh, Miriam Bryant och Markus Krunegård. I höst intar hon tv-rutan för att tolka låtar i "Så mycket bättrre". Är du nyfiken på att veta mer om Ellen? Läs då vidare!

Ellen Krauss: Ålder

Ellen Krauss är född den 26 juni 2000, vilket innebär att hon fyllde 23 år 2023.

Ellen Krauss: Bor

Ellen Krauss bor på Gärdet i Stockholm.

Ellen Krauss: Så upptäcktes hon

I en intervju med Elle, berättar Ellen Krauss att hennes samarbete med producenterna Christian Walz och Johan Jones Wetterberg började redan när hon var 16 år. Christian Walz, som bland annat ligger bakom hiten "Wonderland", var nämligen bekant med en familjevän till Ellen och fick höra en låt som hon hade laddat upp på Soundcloud. När de senare träffades hittade de varandra snabbt, och Christian Walz signade henne tillsammans med Jones Wetterberg.

Ellen Krauss: Har hon någon partner?

I samma intervju med Elle, berättar Ellen Krauss att hon vetat om att hon är gay i hela sitt liv men blev kär i en tjej för första gången först när hon var 13 år gammal.

– Jag är ju gay och det upptäckte jag … eller jag har nog vetat det i hela mitt liv, men man tänker inte så mycket i såna banor när man är fem. Men jag blev kär när jag var 13. I en tjej i mitt fotbollslag. Och det var bara "shit, jesus f-ing christ, jag är gay", säger hon till tidningen och fortsätter.

Om hon har någon flickvän idag förblir dock oklart. 

Ellen Krauss: Medverkan i "Så mycket bättre" 2023

Ellen Krauss är en av artisterna som medverkar i höstens upplaga av "Så mycket bättre" på TV4. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om känslorna inför sin medverkan:  

– Det känns jättekul, men det är en skräckblandad förtjusning. Jag blev nog lite förvånad i och med att jag inte är jättegammal. Men jag tvekade inte så länge, för då hade jag nog tackat nej, säger hon. 

"Så mycket bättre" 2023 har premiär 28 oktober på TV4 och TV4 Play. 

Ellen Krauss: Så mycket tjänar hon

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Ellen Krauss en fastställd förvärvsinkomst på 144 800 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 12 000 kronor i månaden. 

Ellen Krauss: Det heter hon på Instagram

Du hittar Ellen Krauss på Instagram under användarnamnet @whoisellenkrauss.

Källa: Instagram/@whoisellenkrauss