Allt om Ellen Krauss: Ålder, flickvän, Så mycket bättre och så mycket tjänar hon

ellen-krauss
Ellen Krauss är en av artisterna som medverkar i "Så mycket bättre" 2023. - Foto: Instagram/@ellenkrauss, Linus Hallsenius/TV4
Dela på Pinterest
Sedan Ellen Krauss genomslag har hon turnerat med bland andra Laleh, Miriam Bryant och Markus Krunegård. Är du nyfiken på att veta mer om Ellen? Läs då vidare!

Sångerskan Ellen Krauss slog igenom stort 2019 och har sedan dess stått på flera stora scener i Sverige. Hon har medverkat i ”Så mycket bättre” och i sommar har hon fått den stora äran att vara sommarvärd i P1. Här är allt du vill veta om henne! 

Ellen Krauss ålder – hur gammal är hon?

Ellen Krauss är född den 26 juni 2000, vilket innebär att hon fyllde 24 år 2024.

Var bor Ellen Krauss?

Ellen Krauss bor på Gärdet i Stockholm.

Ellen Krauss familj – har hon syskon?

Ellen Krauss familj består av mamma, pappa, en storebror. Hennes föräldrar har separerat och pappan har hittat kärleken på nytt, Ellens familj utökades då med en bonusmamma och två halvbröder. 

 – Mamma är ganska tondöv, så hon var en tacksam publik. Talangen har jag fått från pappa, han har en jättefin röst. Men han har ju bott utomlands hela tiden, har hon sagt om sina föräldrar till Mitti tidigare.

Ellen Krauss: Så upptäcktes hon

I en intervju med Elle, berättar Ellen Krauss att hennes samarbete med producenterna Christian Walz och Johan Jones Wetterberg började redan när hon var 16 år. Christian Walz, som bland annat ligger bakom hiten "Wonderland", var nämligen bekant med en familjevän till Ellen och fick höra en låt som hon hade laddat upp på Soundcloud. När de senare träffades hittade de varandra snabbt, och Christian Walz signade henne tillsammans med Jones Wetterberg.

Ellen Krauss låtar och album

Det var 2019 artisten Ellen Krauss släppte låten "The one I Love" som handlar om att man ska få älska vem man vill som hennes stora genombrott kom. Från början ville hon inte släppa låten i risk att den inte var bra nog. I dag har den närmare 26 miljoner streams. 

Andra låtar som Ellen Krauss släppt är till exempel "Tie Me Down" och "Often".

Hon har släppt tre album sedan 2019. 

  • First Take (2019, EP)
  • Pearl (2020)
  • Picturing You (2023, EP)

Ellen Krauss partner – har hon flickvän? 

I samma intervju med Elle, berättar Ellen Krauss att hon vetat om att hon är gay i hela sitt liv men blev kär i en tjej för första gången först när hon var 13 år gammal.

– Jag är ju gay och det upptäckte jag … eller jag har nog vetat det i hela mitt liv, men man tänker inte så mycket i såna banor när man är fem. Men jag blev kär när jag var 13. I en tjej i mitt fotbollslag. Och det var bara "shit, jesus f-ing christ, jag är gay", säger hon till tidningen och fortsätter.

I dag har Ellen Krauss flickvän. Hon avslöjade relationen på Instagram med en bild på henne själv och flickvännen med texten: 

”Girlfriend reveal”

Ellen Krauss medverkan i "Så mycket bättre" 2023

Ellen Krauss var en av artisterna som medverkade i hösten 2023:s upplaga av "Så mycket bättre" på TV4. I en intervju med Aftonbladet berättar hon om känslorna inför sin medverkan:  

– Det känns jättekul, men det är en skräckblandad förtjusning. Jag blev nog lite förvånad i och med att jag inte är jättegammal. Men jag tvekade inte så länge, för då hade jag nog tackat nej, säger hon. 

Andra artister som medverkade under Ellens säsong var Marit BergmanStaffan HellstrandEagle-Eye CherryLasse HolmMapeiPeg ParnevikDogge DoggelitoJonathan JohanssonSanne SalomonsenPär Wiksten och Omar Rudberg.

Ska Ellen Krauss sommarprata i P1 2024? 

Ellen Krauss är en av 58 svenskar som fått den prestigefulla rollen att leda ett program i Sommar i P1. Hennes sommarprat sänds den 24 juni. 

Läs mer: Här är alla sommarpratare i Sommar i P1 2024 – hela listan

”Lovar, min story har en happy ending. Tack för förtroendet Sommar i P1 och ALL hjälp Hanna Frelin. Tune in 24:e juni.”, skriver Ellen på Instagram. 

Hur mycket tjänar Ellen Krauss?

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av hade Ellen Krauss en fastställd förvärvsinkomst på 144 800 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 12 000 kronor i månaden. 

Har Ellen Krauss Instagram?

Du hittar Ellen Krauss på Instagram under användarnamnet @whoisellenkrauss.