Edvin Törnblom hyllas efter premiärföreställningen: "Sveriges mest begåvade"

edvin-törnblom
Edvin Törnblom är aktuell med humorföreställningen "Bögen är lös (i magen). - Foto: Mickan Palmqvist/TT, Christine Olsson/TT
Dela på Pinterest
Poddaren Edvin Törnblom är högaktuell med humorföreställningen "Bögen är lös (i magen)". Tidigare i veckan var det dags för premiär och nu strömmar hyllningarna in.

Poddaren och komikern Edvin Törnblom, 27, har på kort tid blivit ett av Sveriges kändaste ansikten. Kanske framför allt genom succépodden "Ursäkta", som han driver tillsammans med nära vännen och branschkollegan Johanna Nordström, 27. 

I höst beger han sig ut på Sverigeturné med humorföreställningen "Bögen är lös (i magen)". Föreställningen, som beskrivs som en humoristisk enmansshow, ska skildra hur det är att växa upp som queer men också som människa under 2000-talet. I en intervju i "Efter fem", berättar Edvin att showen kommer att innehålla både sång, dans och humor, men också allvarligare ämnen som mobbning och utanförskap.

– Jag vill ju såklart att folk ska förstå svårigheterna (reds. anm. att vara queer). Utanförskapet var jättesvårt för mig. Så fort man är normbrytande eller annorlunda så blir man automatiskt utanför, säger Edvin. 

Hyllas av branschkollegorna: "Mest begåvade jag vet"

Tidigare i veckan var det dags för premiär på Rival i Stockholm. På plats för att se showen fanns flera av Edvin Törnbloms branschkollegor, där ibland Sanna Guidetti, Molly Hammar och Rosanna Charles. Nu strömmar lovorden och hyllningarna in på sociala medier.

"Wow wow wow vilken jävla show!! Skrattat konstant i 1,5h", skriver Rosanna Charles.

"Den roligaste och mest begåvade personen jag vet", skriver Hanna Persson

"Sveriges mest begåvade. Han har fan allt!", skriver Nichlas Niemi

Källa: Instagram/@rosannacharles, Instagram/@mollyhammar, Instagram/@sannaguidetti

Källa: Instagram/@nichlasniemi, Instagram/@amiethekid, Instagram/@hannapee