Omar Rudberg: Ålder, Young Royals och så mycket tjänar han

Omar Rudberg är en av artisterna som tolkar låtar i "Så mycket bättre" 2023. - Foto: Anders Wiklund/TT, Claudio Bresciani/TT
Dela på Pinterest
Har Omar Rudberg partner, vem spelar han i "Young Royals" och hur mycket tjänar han? Det och mycket mer kan du få reda på här!

Omar Rudbergs ålder – hur gammal är han?

Omar Rudberg är född den 12 november 1998, vilket innebär att han blev 25 år 2023. Omar föddes i Venezuela. När han var 6 år flyttade han till Sverige tillsammans med sin mamma. 

Omar Rudberg: Längd

Enligt film- och seriesajten Imdb är Omar Rudberg 173 cm lång.

Omar Rudberg: Genombrottet i pojkbandet "FO&O"

Omar Rudberg gjorde sitt första stora offentliga uppträdande när han tävlade i TV-programmet "Talang" 2010, endast 11 år gammal. Även om han inte vann tävlingen, blev programmet en språngbräda som öppnade många dörrar. 

Efter "Talang" dröjde det inte länge innan Omar blev en del av pojkbandet FO&O, tidigare känt som "The Fooo Conspiracy". Bandet gjorde snabbt succé med flera hits och utsålda turnéer, samt agerade förband till bland annat Justin Bieber och One Direction. 2017, efter fyra år tillsammans, valde bandet att gå skilda vägar för att satsa på sina solokarriärer.

Omar Rudberg: Har han någon partner?

Genom åren har Omar Rudberg fått många frågor om sin läggning. Något som han valde att öppna upp sig om i en intervju med QX

– Varför ska jag berätta om min läggning för någon som bara vill veta, för vetandets skull? Jag har ingen ”label”. Jag som människa är väldigt öppensinnad. Jag vågar inte sätta en titel. Det känns jävligt läskigt. Ibland hänger jag med killar, ibland med tjejer. Det varierar. Jag vet inte om det beror på åldern, att jag fortfarande är ung. Jag känner att jag är vilsen, inte på ett dåligt sätt, utan vilsen i livet bara. 

Huruvida Omar Rudberg har en partner idag är oklart. 

Omar Rudberg: Sommarpratet i P1

Sommaren 2023 var Omar Rudberg en av sommarpratarna i P1. Han beskriver sitt sommarprat med följande ord:

– Jag hade mycket fantasier som barn, jag var en superhjälte. När jag tyckte synd om mig själv som vuxen sa min mamma att jag skulle torka tårarna och visa världen mitt ansikte. I mitt Sommar ska ni få se mig.

Så mycket tjänar Omar Rudberg 

Enligt uppgifter från Skatteverket som Modette tagit del av, hade Omar Rudberg en fastställd förvärvsinkomst på 302 600 kronor under 2022, och utslaget på årets tolv månader ger det en lön på omkring 25 000 kronor i månaden.

Är med i "Så mycket bättre" 2023

Tillsammans med bland andra Eagle-Eye Cherry, Peg Parnevik och Lasse Holm, är Omar Rudberg en av deltagarna i TV4:s populära underhållningsprogram "Så mycket bättre" 2023.

Det heter Omar Rudberg på Instagram

Du hittar Omar Rudberg på Instagram under användarnamnet @officialomar. Där har han över två miljoner följare.


Omar Rudberg i "Young Royals" 

Omar Rudberg spelar karaktären Simon i den omåttligt populära Netflix-serien "Young Royals". Simon är den person som får Wilhelm, som spelas av Edvin Ryding, på fall. Två säsonger av "Young Royals" har släppt, och snart kommer den tredje och sista säsongen på Netflix.