Penny Parnevik om önskemålet till Douglas: "Vara den som tjänar pengarna"

penny-parnevik-douglas
Penny Parnevik öppnar upp om önskemålet till maken Douglas. - Foto: Mickan Palmqvist/TT, STELLA Pictures/Jari Kantola
Dela på Pinterest
I senaste avsnittet av pocasten "Peg & Penny", delar nyblivna trebarnsmamman Penny Parnevik med sig av sin syn på framgång och familjeroller. Hon öppnar bland annat upp önskemålet till maken Douglas Murray om rollfördelningen hemma.

I augusti välkomnade influencern Penny Parnevik Murray, 26, sitt tredje barn till världen tillsammans med maken Douglas Murray – en liten pojke som de har döpt till Achilles. Paret har sedan tidigare sonen Atticus, 4, och dottern Pebble, 2. 

Utöver att vara trebarnsmamma, driver Penny även populära podcasten "Peg & Penny" tillsammans med äldre systern Peg Parnevik, 28. I podcasten djupdyker systrarna bland annat i sina egna liv, samt reflekterar över en mängd olika ämnen tillsammans. Nyligen gästades podcasten av astrologen Zoe, vilket ledde dem in på ämnen som manifestation och spiritualitet, samt synen på framgång.

Penny Parnevik om synen på framgång: "Är inte så driven i min karriär"

Under avsnittet stod det klart att systrarna Parnevik har väldigt olika perspektiv när det gäller framgång. Medan Peg menar att hennes fokus till stor del ligger på karriären och de framsteg hon gör professionellt, uttrycker Penny å andra sidan en annan filosofi kring framgång. Hon lyfter bland annat att även om pengar har en betydelse i hennes liv, mäter hon inte framgång enbart genom ekonomiska måttstockar:

– Jag ser inte att vara framgångsrik som att "jag har x i lön" eller "jag har det här på bankkontot". Jag ser det på så många olika sätt, säger Penny och fortsätter: 

– Jag är inte så driven i min karriär och så. Eller alltså, jag är en driven person. Men många är såhär ”vill du inte ha en talkshow, vill du inte göra det här?”, och jag bara ”nä”. Jag trivs. Jag behöver inte komma till nästa steg.

Penny Parnevik om rollfördelningen hemma: "Vill chilla lite"

Under samtalet öppnar Penny även upp om hur hon och Douglas fördelar rollerna hemma. Hon delar bland annat med sig av ett förslag som hon nyligen la fram för maken:  

– Jag sa till Douglas tidigare i veckan "jag skulle tycka att det var skitnice om du ville ta rollen att vara den som tjänar pengar nu ett tag, för jag vill chilla lite". Jag vill bara fokusera på barnen och må bra. För mig skulle det inte göra någon skillnad om det är jag som drar in pengarna, eller han, eller båda. Det skulle inte betyda mer eller mindre för mig. Det skulle inte få mig att känna att det inte var mina pengar.