"Alla modebloggare klär sig likadant"

1 av 4
- Foto: PRIVAT
2 av 4
- Foto: PRIVAT
3 av 4
- Foto: PRIVAT
4 av 4
- Foto: PRIVAT
Dela på Pinterest
Veckans bloggerska på Modette, Mira Andané, är 20-åringen med ett skarpt sinne för stil.

Mira Andané är den 20-åriga modebloggerskan som knappt följer några bloggar alls. Men trots det har hon kammat hem priset som Veckans Blogg Modette med den nystartade bloggen Château Decadence.

Malmötjejen har alltid varit intresserad av mode - och skapelser från Balenciaga, Givenchy och Balmain ligger henne särskilt varmt om hjärtat.

Mira är själv väldigt förtjust i skådespelerskan Taylor Momsens rockiga klädstil. Nitar, kedjor och kors i överflöd är hennes grej och hon medger att hon är en liten "rocker at heart".

– Jag bär ganska mycket svart, men till sommaren försöker jag att undvika det. Nu blir det i stället många plagg i beige, nude och pastellfärger, säger Andané till Nyheter24.

Enligt henne klär sig många stora modebloggerskor inte särskilt utmärkande:

– Det känns lite som om alla modebloggare klär sig likadant. Alla har en "modebloggsstil". De klär sig fint, men de ser likadana ut, säger 20-åringen till Nyheter24.

Mira hyllar originalitet och menar att svenska folket skulle kunna bli lite djärvare på modefronten. Hon hävdar att Sverige är "en stor sjö av leggins, långa t-shirts och skinnjackor".

Själv är hon modigare än majoriteten och hyser till skillnad från många andra ingen skräck inför att bära en av sommarens största trender - magtröjan.

– Det är supersnyggt med ett par slitna jeansshorts när man är brun och på väg till stranden.

I stället anser hon att svenskarna borde hämta inspiration från Tokyo - staden där det inte tycks finnas någon gräns för hur extremt man egentligen kan klä sig.

– Jag älskar Tokyo, även om det är väldigt extremt. Men det blir så snyggt om man tar en liten bit av det extrema och gör det till sitt eget.

Men en viss återhållsamhet måste man ändå ha, menar Mira. Särskilt när det gäller popstjärnan Lady Gaga

– Det känns lite som om hon är en produkt och att hon pushas till att bli så pass extrem för att det säljer. Det verkar inte äkta. Men om det vore hennes egen stil så hade jag tyckt att hon varit hur ball som helst.

Kändisparet Nicole Richie och Joel Madden ger hon dock tummen upp och kallar dem för "det perfekta paret".

– Trots att jag själv inte klär mig hippie-chict eller bohemiskt så älskar jag Nicole Richies klädstil. Joel Madden klär sig också supersnyggt, jag älskar rockkillar, tillägger Andané för Nyheter24.