När är Black Friday 2023? Vi reder ut

När är Black Friday 2023
När är Black Friday 2023 - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
När infaller Black Friday 2023 och vad ska du tänka på? Här hittar du allt du behöver veta!

Black Friday har blivit en av de största shoppingdagarna i världen och är lika populär i Sverige som i många andra länder. I den här artikeln ger vi dig några viktiga tips för att göra de bästa affärerna och undvika besvikelse.

När infaller Black Friday 2023?

Black Friday infaller alltid dagen efter den amerikanska högtiden Thanksgiving, som är den fjärde torsdagen i november. I år 2023 kommer Black Friday att infalla den 24:e november.

Black Friday 2023 – det här är bra att tänka på

  • Planera i förväg: Om du vet vad du letar efter, kan du jämföra priser i förväg och se om det verkligen är en bra deal under Black Friday.
  • Budget: Sätt upp en budget för hur mycket du planerar att spendera. Det kan vara lätt att lockas till att köpa mer än du tänkt under en stor försäljning, men att ha en budget hjälper dig att hålla utgifterna i schack.
  • Jämför priser: Använd prisjämförelsesajter för att vara säker på att du får det bästa priset. Ibland kan priser vara uppblåsta före försäljning för att sedan marknadsföras som en stor rabatt på Black Friday.
  • Läs recensioner: Om du köper en produkt som du inte har använt tidigare, läs recensioner för att se vad andra kunder tycker om den.
  • Kolla returneringspolicy: Om du är osäker på ett köp, se till att du vet vad butikens policy är för returer och byten.
  • Var uppmärksam på leveranstider: Om du handlar online, se till att du vet när du kan förvänta dig att din produkt levereras. Under Black Friday kan leveranstider vara längre än vanligt på grund av hög efterfrågan.
  • Följ dina favoritbutiker på sociala medier eller registrera dig för deras nyhetsbrev: Ofta meddelas specialerbjudanden eller exklusiva erbjudanden genom dessa kanaler.