8 saker du borde tänka på innan du handlar på Black Friday

Black Friday, shopping
Glöm inte att tänka på det här innan du handlar på Black Friday! - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Årets stora shoppingdag är snart här och det kliar i fingrarna på många. Men det finns några saker du bör tänka på innan du går loss på Black Friday!

1. Tänk efter en gång extra innan du drar kortet

Visst är det kul att göra olika fynd, men köper du det bara för att det är till ett nedsatt pris? Fundera innan du drar kortet ifall du köper det för att det är något du genuint tycker är snyggt och vill ha eller om du endast köper det på grund av det är ett fynd. 

2. Bestäm dig för vad du behöver och inte

Hur många toppar kan man ha? Eller skor? Vi alla har lite för mycket av något, och oftast är det just det vi alltid lyckas klicka hem. Köp det du faktiskt behöver! Till exempel är det smart att köpa sådant som du alltid behöver men inte vill lägga pengarna på.

3. Ha en budget

Det är lätt att gå crazy och köpa allt man lägger ögonen på och därför kan det vara bra att ha lagt upp en budget. Tänk en extra gång innan du shoppar. Behöver du det här? Kommer du använda det? Har du råd att lägga pengarna på det just nu? Skulle du köpt det även om det inte var på rea?

4. Är det öppet köp och bytesrätt?

Du lär vara övertygad på att du kommer behålla alla plagg när du står vid kassan och betalar, men efter några dagar kanske du inser att det inte var så snyggt som du tyckte då. Därför bör du alltid höra om det är öppet köp eller bytesrätt, och glöm inte att spara kvittot!

5. Ha koll på din favoritbutik eller e-handel

Om du är riktigt shoppingsugen bör du ha koll på din favoritbutik eller e-handel för bra deals. Ibland är det olika rabatter olika dagar och olika timmar. Håll utkik vad som väntar beroende på vad du letar efter! 

Foto: Shutterstock

6. Googla efter rabattkoder

I vanliga fall går det att hitta rabattkoder lite här och var, och under Black Friday är det inget undantag. Googla därför efter olika rabattkoder och se vart du hittar de bästa dealsen. Kanske är det fri frakt på en webbsida, men inte den andra?

7. Ha koll på ordinarie pris

Hur mycket sparar du egentligen på att shoppa det du tittar på? Det kan vara bra att ha koll på ordinarie pris och ta en funderare på om det är värt eller inte.

8. Handla julklappar

Trots att vi jättegärna vill handla till oss själva är ju trots att Black Friday ett ypperligt tillfälle att handla julklappar på. Har du ingen aning om vad du ska ge? Här är 51 tips!

Mer:

Årets bästa adventskalender med smink och skönhet 2022

Black Friday 2022 - skor