Mest läst

Singles Day 2022: Här är butikerna som har bäst rea

Vilket datum är Singles Day? 11 november 2020. - Foto: Foto: Creative Lab/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Singel och shoppingsugen! Ja, du behöver givetvis inte vara singel för att uppskatta reahögtiden. Ska du shoppa under Singles Day i år?

I denna artikel förekommer det kommersiella länkar.

Black Friday fick fäste i Sverige år 2013, men Singles Day är fortfarande ett någorlunda främmande koncept. Singles Day är den största globala shoppingdagen på hela året och sägs vara den kinesiska motsvarigheten på Black Friday.

När är Singles Day?

Vilket datum är Singles Day? Det är den 11 november 2022.

Vad är Singles Day?

Vad är Singles Day? Dagen infaller alltid den 11 november (11/11) eftersom att ettorna symboliserar singelskapet som står i fokus under rean. Det är med andra ord en högtid som från början infördes för att fira att man är singel. Singles Day kommer från början från Kina, men den populära dagen har börjat få fäste även i Sverige och världen över. Det är givetvis inte nödvändigt att vara singel för att göra fynd till kraftigt nedsatta priser och höga rabatter. Är du också en av dem som planerar att shoppa under den kommande rean? Då ska du spana in vår lisa här nedan på vilka butiker i Sverige som har rea på Singles Day.

Butiker att spana in under Singles Day 2022

Här nedan listar vi våra favoritbutiker som har rea. Spana in butikernas rea och sina erbjudanden redan nu. Vi kommer fylla på listan nedanför med alla erbjudande så fort butikerna släpper sin rea-marknadsföring.  Spara den här artikeln tills dess! 

Singles day: Rea på Mode 

NA-KD - 30% på allt 

Bubbleroom – 20% på allt 

Åhléns – Upp till 70%

Nelly – 20 - 30%

Ellos – 30%

Boohoo – 50% på allt 

Gina Tricot - 25% på all Denim

Afound - 70% 

Lindex - 20% på dam och underkläder

COS

Singles day 2022 - Beauty

Lyko – 15%

Nordicfeel– superpriser på massor av skönhet

Skin City - 22% på utvalda märken

Åhléns – 70%

Kicks – 25% på allt 

Hudoteket – 20% på nästan allt 

Inredning

Åhléns – 70%

Cervera –  11% 

Confident Living– 11% med koden Singles 

Designtorget - 50% 

Granit – 20% på dukning och porslin

Kitchentime – 11% på nästan allt 

Lagerhaus – Upp till 50% på mycket varor

Accessoarer

Guldfynd – Kampanjer

Livsstil

Linas Matkasse – 30% på dina 2 första matkassar

Partykungen  

Teknik och hemelektronik

Webhallen 

Vad är skillnaden mellan Black Friday och Singles Day?

Både Singles Day och Black Friday är stora reor som inträffar under november månad, men vad är egentligen skillnaden? Singles Day är en relativt ny reahögtid med sina rötter i Kina, skapad för att fira sitt singelskap med shopping. Singles Day inträffar alltid på samma datum, den 11 november. Black Friday å andra sidan är en stor reahögtid som varit stor länge. Black Friday, eller svarta fredagen som den också kallas, är en amerikansk tradition och infaller alltid på fredagen efter den Thanksgiving, som firas den fjärde torsdagen i november. Det innebär att Black Friday inträffar den 25 november år 2022.

Vad ska man tänka på innan man shoppar på Singles Day 2022?

En tumregel brukar vara att bara köpa sådant du ändå hade tänkt köpa. Alltså konsumera inte för konsumtionens skull. Spana ut de prylar, modeplagg eller möbler du tänkt klicka hem och håll utkik på när de finns att köpa till nedsatt pris. Spontanshoppa inte, fundera istället på om ditt köp är något du har råd med eller om det är något du faktiskt behöver.

Vad borde man fynda under Singles Day 2022?

Passa på att göra de där lite större köpen du har planerat och utnyttja det faktum att de nu går att handla med en lite snällare prislapp på. Du kan också passa på att unna dig något fint, bara till dig själv, in the spirit of Singles Day. Eller varför inte passa på att inhandla de första julklapparna? Använd listan här nedan och planera dina inköp redan nu.

Läs även: På vår systertidning Nyheter24 hittar du ännu mer information om Singles Day