Oscar Enestad

Artisten Oscar Enestad föddes 21 februari 1997, och är uppvuxen i Stockholm där han bor än idag. 


Oscar är ungefär 178 cm lång enligt hemsidan "whatthefooo". 


Han har sedan flera år haft ett stort intresse för sång och dans. I grundskolan gick han på Kulturama, med inriktningen sång, dans och teater.  


2013: Sångaren blev känd via sin medverkan i popbandet Fo&o, som tidigare hette "The Fooo" och "The Fooo Conspiracy". Bandet bestod då av Oscar Enestad, Felix Sandman, Oscar Molander och Omar Rudberg.


Popbandet uppstod då Justin Biebers manager upptäckte gruppen, som arrangerade att bandet fick vara förband till Bieber. Under deras första musikår syntes bandet på flera ställen däribland Musikhjälpen, Idol och Sommarkrysset. De släppte en rad olika låtar som toppade flera Sverigetopplistor. 


2014: Musikgruppen fortsatte på samma bana med flera låt- och albumsläpp, Sverigeturné och sedan blev de även signade av Sony Music Entertainment i USA. De reste till USA där de fick framföra sina låtar på gator och torg, för att sedan återvända till Sverige. 


2015: Gruppen kammade hem flera priser för sina framträdande, konserter och dessutom ett pris för deras hängivna fans. 


2016: Bandet släppte en podd där de höll kontakt med sina fans och fansen kunde lära känna gruppen bättre. Oscar Molander, den fjärde medlemmen, valde att gå ur gruppen. 


2017: Popbandet medverkade i musiktävlingen Melodifestivalen där de tog sig till final. Bandet upphörde samma år då gruppmedlemmarna istället valde att satsa på sina solokarriärer. 

Åren därefter har Oscar satsat på sin solokarriär, och nu 2019 gör han solodebut i Melodifestivalen med sin låt tillägnad flickvännen Cecilia Dahlbom. 


Sedan fyra år tillbaka är Oscar Enestad tillsammans med flickvännen Cecilia Dahlbom. De två första åren försökte de hemlighålla förhållandet, men paret fick trots det stor uppmärksamhet i media. Anledningen till den stora uppmärksamheten beror på den stora ålderskillnaden mellan dem. Cecilia är 29 år äldre än Oscar och när de träffades var Oscar 17 år, medan hon var 46 år. Idag bor de tillsammans och har gått ut i media och bekräftat sitt förhållande. 


Hans familj består av pappa Johan, mamma Mia och sina två äldre systrar Johanna och Linnea. Hela familjen är riktiga djurvänner och äger flera husdjur.
Oscar Enestad på pressträff för Melodifestivalen 2019. Bildkälla: Stella Pictures


Oscar Enestad på pressträff för Melodifestivalen Quetzala Mikko Blanco

1