Tidslinje över Oscar Enestad och Cecilia Dahlboms förhållande

Paret Cecilia och Oscar på röda mattan. Oscar på pressträff för Mello.
Artisten Oscar Enestad på Elles röda matta med flickvännen Cecilia Dahlbom. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Kärleken mellan artisten Oscar Enestad från Fo&o och Cecilia Dahlbom sprudlar. Han gör solodebut i Melodifestivalen 2019 och låten är tillägnad flickvännen.

Ett av de mest omskrivna paren under de senaste åren är relationen mellan artisten Oscar Enestad, 21, från Fo&o, och flickvännen Cecilia Dahlbom, 50. 

Paret Oscar Enestad och Cecilia Dahlbom på Elles röda matta 2018. Bildkälla: Stella Pictures

2016: Det ryktas om att paret börjar dejta 

Cecilia är 29 år äldre än Oscar. När de började dejta för fyra år sedan var Oscar endast var 17 år och Cecilia 46 år. Under de två första åren höll de en låg profil. 

Innan de hade gått ut med relationen började det spekuleras under sportlovet om att paret åkt på en kärleksresa efter att Cecilia publicerade en bild från semestern i Thailand.

2017: Paret syns ofta ihop offentligt

2017 började Oscar och Cecilia synas tillsammans mer i vimlet och i sina sociala kanaler, men de ställde varken upp på intervjuer angående relationen eller på pressbilder tillsammans. 

De syntes även ihop på flera kändisfester. Bland annat syntes paret ihop på Melodifestivalens efterfest, efter att Oscar deltagit i programmet med Fo&o. Flera av de andra besökarna bekräftade då till "Hänt" att de tydligt sett kärleken mellan paret.  

Cecilia och Oscar vid en taxi. Bildkälla: Stella Pictures

2018: Förhållandet blev offentligt   

Det var först i början av 2018 de gick ut med förhållandet i offentligheten. Under hösten 2018 var det dags för Cecilias 50-årsdag. Oscar hade tidigare visat tecken på att han inte snålar in när det kommer till kärlekens födelsedag. Året innan firade de nämligen hennes födelsedag med en påkostad resa till Maldiverna, enligt Nyheter 24. På deras tvåårsdag firande de med en dyr årgångs-champagne.   

Oscar Enestad på pressträff inför Melodifestivalen 2019. Bildkälla: Stella Pictures

2019: Oscar skriver en låt om Cecilia 

Oscar är nu aktuell i Melodifestivalen 2019. Låten han ska framföra är en låt om kärleken till flickvännen. Han berättar för "Aftonbladet" om kärleken han känner för Cecilia som person och att han inte tänker på den stora åldersskillnaden. 

Enligt Aftonbladet Nöje har dock föräldrarna inte alltid varit lika positivt inställda till förhållandet. Något även en låtrad av texten i hans bidrag bekräftar. "Jag älskar det, mina föräldrar gillar det inte", lyder textraden översatt till svenska. 

2019: Oscar och Cecilia bor ihop 

Idag bor paret tillsammans har sedan flera år varit sambos. 

– Det är inget konstigt alls, vi trivs ihop, sa Cecilia till Hänt på Elle-galan under 2018 då förhållandet bekräftades och paret första gången ställde upp på bild tillsammans.

Det råder inget tvivel om den fina kärleken paret känner inför varandra. All lycka i framtiden önskas till paret!  

Kolla in filmen nedan för spana in andra kändispar med stor åldersskillnad! 


Mer: Kändisar som gifter sig och förlovar sig 2019