Rebecka Karlsson - Nyheter, artiklar, reportage och video

Rebecka Karlsson är 18 år och föddes 12 juni 2000. Hon växte upp i Ekeby i Skåne, men har idag tillsammans med sin familj flyttat till kommunen Örkelljunga. 


Första gången Rebecka uppmärksammades var under hennes medverkan i TV4:s program Talang 2009 då hon endast åtta år gammal sjöng för juryn. Under 2014 deltog hon återigen i programmet, som då istället sändes på kanal 3. Rebecka tog sig då till semifinalen där hon sedan åkte ur. 


Mest känd är hon från sin medverkan i Idol 2016 där juryn först röstade henne vidare genom kvalveckorna för att sedan röstas vidare av svenska folket ända till finalen i Globen. Det slutade med en andraplats för artisten.


Sedan ett och ett halvt år tillbaka är Rebecka tillsammans med pojkvännen Tim Nilsson. På Instagram skriver hon att de träffades under en fotbollsmatch som bestämde deras öde. Tim kontaktade därefter Rebecka, vilket i sin tur ledde till att de blev ett par. De har båda tatuerat in första bokstaven av varandras namn på sina handleder som en kärlekssymbol. 


Rebecka jobbar idag som sångerska på heltid och satsar helhjärtat på musiken. Hon har under åren släppt flera låtar såsom debutsingeln "Ghost flower" och nu senast jullåten "A Christmas Baby" som släpptes i december 2018. 


2019 är Rebecka en av de tävlande deltagarna i musiktävlingen Melodifestivalen som sänds på SVT. Hon kommer att delta i deltävlingen i Leksand 16 februari där hon framträder med låten "Who I am" som hon även själv hjälpt till att skriva texten till.


För en inblick i Rebeckas vardag går det att följa henne på hennes Instagram @rebeckaloise, där hon delar med sig av både privatlivet och musiken.   


Sångerskan Rebecka Karlsson Quetzala Mikko Blanco

1